Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

VIDEO: Dokument ukazuje, jak se stavělo akvacentrum ve Šternberku. Otevře se ještě letos

Těsně před dokončením je nové akvacentrum s krytým bazénem ve Šternberku na Olomoucku. Radnice počítá s tím, že se otevře ještě letos, příští sobotu je zde den otevřených dveří. Průběh stavby, která začala loni v květnu, přibližuje časosběrný dokument.

Ze Šternberka vyrazil na Ukrajinu tank Tomáš. Češi se na něj složili ve sbírce

Ze Šternberka v těchto dnech vyrazil na Ukrajinu tank Tomáš, na který se Češi složili v kampani Dárek pro Putina. V rekordně krátkém čase dalo jedenáct tisíc lidí dohromady 33 milionů korun. Tank pojmenovaný po prvním československém prezidentovi...

V sobotu 12. listopadu bude v akvacentru ve Šternberku od 9:00 do 14:00 hodin den otevřených dveří.   

"Město se rozhodlo postavit víceúčelový krytý bazén s kapacitou 300 návštěvníků v blízkosti nemocnice a atletického stadionu. Krytý pětadvacetimetrový bazén má šest drah, na něj navazuje zážitková část a wellness. Zde bude návštěvníkům k dispozici klasická sauna, finská sauna, ochlazovací bazén, relaxační část a venkovní vířivka," uvedla mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.

Součástí zážitkové části je výukový a dětský bazén pro nejmenší a bazén s relaxačními a regeneračními vodními prvky, jako je například divoká řeka. "Chybět nebudou vnitřní a venkovní vířivky. Součástí díla je i 90 metrů dlouhý tobogán se samostatným dojezdem," dodala mluvčí radnice.

Akvacentrum přišlo na 195 milionů korun, investici plně pokrylo město Šternberk ze svého vlastního rozpočtu. Radnice počítá s tím, že pro veřejnost centrum otevře ještě v letošním roce. Moderní objekt bude využívat srážkové vody, které bude ze střechy bazénu odvádět potrubí do retenční nádrží. Voda se pak pomocí čerpadel dostane do akumulačních nádrží atletického stadionu, kde bude sloužit pro zavlažování dopadových ploch.

Město zároveň vypisuje soutěž o nové jméno pro maskota akvaparku. Anketního lístky budou k dispozici na recepci akvacentra, hlasování bude probíhat do konce listopadu. "Autor vítězného návrhu získá nabitý čip za 150 korun s kreditem ve výši 1000 korun opravňující ke vstupu. Vyhlášení výsledků ankety proběhne 22. prosince," popsala na webu města mluvčí radnice. 

S blížícím se dokončením stavby a otevřením radnice zároveň vyvrací fámy, které kolují na sociálních sítích o vstupném. "Začaly se objevovat zaručené informace týkající se vstupenek a permanentek zdarma nebo se slevou pro určité skupiny obyvatel. Žádná sociální skupina obyvatel Šternberka není a nebyla zvýhodněna poskytnutím bezplatného vstupu či slevou na městském koupališti nebo na nově otevíraném akvaparku. Provozovatel je vázán ceníkem schváleným radou města," vysvětluje radnice. 

Průběh stavby šternberského akvacentra, která začala v květnu loňského roku, popisuje podrobný časosběrný dokument.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Litovel

Štítky akvacentrum, otevření, stavba, dokument, maskot, jméno, Šternberk, bazén, Olomoucký kraj, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dokument ukazuje, jak se stavělo akvacentrum ve Šternberku. Otevře se ještě letos  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.