Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Výtěžek z aukce výtvarných děl v Olomouci podpoří mobilní hospic, který pečuje i o vážně nemocné děti

Více než padesát výtvarných děl bude v závěru listopadu zařazeno do dobročinné aukce v Olomouci, jejíž výtěžek podpoří provoz mobilního hospice Nejste sami. Mobilní hospic pečuje o dospělé i dětské pacienty. Poslední aukce vynesla přes 300 tisíc korun.

Nelamentuji, naučila jsem se s nemocí žít a pomáhají mi moderní technologie, říká pacientka s vážnou chorobou

Zdenka Krhutová je jednou z pacientek s diagnózou srdečního selhání, které Fakultní nemocnice Olomouc nabídla účast v projektu zaměřeném na psychologickou podporu paliativních pacientů a jejich rodinných příslušníků.

"Aukce se uskuteční 24. listopadu od 18:00 v reprezentačních prostorách Arcibiskupského paláce v Olomouci," uvedl předseda správní rady neziskové organizace Nejste sami - mobilní hospic Martin Štainer. Součástí dobročinné akce bude kulturní program.

Mobilní hospic šest let zajišťuje hospicovou péči pro dospělé pacienty i vážně nemocné děti, které díky mobilní specializované paliativní péči mohou závěr svého života strávit v kruhu rodiny. "Vzhledem k tomu, že platby od zdravotních pojišťoven zdaleka nepokryjí náklady náročného provozu, musí hospic pro svou existenci zajišťovat finance z dalších nejrůznějších zdrojů," uvedl Štainer.

Organizace Nejste sami - mobilní hospic dostává finanční podporu od Olomouckého kraje, olomoucké radnice a dalších více než 30 okolních měst a obcí. "Prostředky získáváme z různých grantů, nadací a velmi významnou částkou přispívají soukromí dárci. Příjem z prodeje na poslední aukci činil více než 300 tisíc korun, takže pro hospic má pořádání této společenské akce velký význam," podotkl Štainer.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky aukce, mobilní hospic, výtvarná díla, sociální, Olomouc, dražba, Arcibiskupský palác, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výtěžek z aukce výtvarných děl v Olomouci podpoří mobilní hospic, který pečuje i o vážně nemocné děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.