Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Plumlovský zámek v sobotu nabídne Hubertské slavnosti, Uspávání broučků a ochutnávku hmyzu

Hubertskou slavnost spojenou s ukázkami lovu a ochutnávkou mysliveckého guláše, kterou později odpoledne doplní Uspávání broučků pro děti spojené s lampionových průvodem, pořádá v sobotu zámek Plumlov na Prostějovsku. Akce pro celou rodinu potrvá až do večera.

"Hned po obědě na Plumlově začínají Hubertské slavnosti, které odstartuje Hubertská mše svatá. Následovat budou ukázky výcviku psů, a to nejenom loveckých plemen, ukázky vábení nebo vystoupí trubači z vojenských lesů, kteří předvedou trubačské signály," láká kastelán plumlovského zámku Pavel Zástěra.

Program doplní tradiční gastronomické zážitky, v nabídce nebude chybět špíz, řízek, ragů a samozřejmě také myslivecký guláš. "Jeden stánkař nám dokonce přislíbil ochutnávku hmyzu, což pro nás bude úplná novinka," řekl kastelán.

Od 17 hodin bude program pokračovat akcí pro děti s názvem Uspávání broučků. Nabídne tancování a zpívání na podiu, do kterých se děti mohou zapojit, dílničky s podzimní tematikou, skákací hrad nebo soutěže zaměřené na myslivost či les, při kterých budou děti poznávat například listy stromů.

FOTOGALERIE: Zámek Plumlov přivítal Jana Saudka se ženou. Mají tam výstavu lechtivých fotek

Vyhlášený fotograf Jan Saudek se svou ženou Pavlínou přijeli na zámek na Plumlov na Prostějovsku, kde mají společnou výstavu lechtivých fotek. Po veleúspěšné loňské výstavě v prostějovském muzeu je expozice na zámku více zaměřena na erotiku a sex.

"Po celou dobu bude hrát muzika, budou tady sokolníci, celé nádvoří bude zaplněno stánky. Součástí bude lampionový průvod po Plumlově, při kterém děti obejdou celý zámek. Program bude probíhat až do včera do sedmé, půl osmé," upřesnil kastelán.

Další akcí, kterou pro letošek plumlovský zámek připravuje, budou v prosinci adventní prohlídky.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto plumlov-zamek.cz

Štítky Hubertská slavnost, mše, lov, psi, uspávání broučků, zámek, Plumlov, slavnost, purkrabí, zámek Plumlov, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Plumlovský zámek v sobotu nabídne Hubertské slavnosti, Uspávání broučků a ochutnávku hmyzu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.