Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Při požáru chaty v Těšíkově zemřel člověk. Plameny objekt zcela zničily, škoda je 750 tisíc

Při požáru chaty v Těšíkově u Šternberka na Olomoucku zemřel člověk. Plameny dřevěný objekt zcela pohltily, až v průběhu zásahu vyšlo najevo, že je někdo uvnitř. Tělo objevili hasiči. Škoda je 750 tisíc korun, příčinu a okolnosti požáru vyšetřuje policie.

VIDEO: Obtížný zásah hasičů ve Šternberku. V hořící garáži byly plynové lahve, jeden člověk se zranil

S plynovými lahvemi, svařovacími agregáty nebo acetylenovou soupravou se museli vyrovnat hasiči, kteří likvidovali požár garáže a dílny ve Šternberku. Na místě zasahovaly čtyři jednotky, jeden člověk byl zraněn. Škoda je půl milionu korun.

Dřevěná rekreační chata v Těšíkově, místní části Šternberka, začala hořet v neděli krátce před půl desátou večer. K požáru vyjely čtyři hasičské jednotky, objekt o rozloze zhruba sedm krát šest metrů byl celý v plamenech. 

"Až během hasebních prací byl velitel zásahu informován, že by se uvnitř měla nacházet jedna osoba. To také hasiči při průzkumu následně potvrdili. Uvnitř hořící budovy bylo nalezeno tělo bez známek života. Požár byl lokalizován a poté jednotky postupovaly podle pokynů policie v rámci vyšetřování," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hasiči využili termokameru, kterou celý objekt kontrolovali, a zasahovat museli v dýchací technice. Požár zlikvidovali krátce po půlnoci.

"Příčiny a okolnosti zjišťuje na místě náš vyšetřovatel ve spolupráci s policií. Rekreační objekt byl požárem zcela zničen, škodu předběžně odhadujeme na 750 tisíc korun," dodala Balážová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, chata, úmrtí, Těšíkov, hasiči, Šternberk, Olomoucko, policie, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru chaty v Těšíkově zemřel člověk. Plameny objekt zcela zničily, škoda je 750 tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.