Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Skiareál v Hlubočkách začal zasněžovat. Pokud to umožní počasí, otevře už za dva týdny

Mrazivého počasí v posledních dnech využil skiareál v Hlubočkách u Olomouce a začal zasněžovat. Pokud to počasí umožní, lyžovat by se zde mohlo už za dva týdny. Kvůli růstu cen energií a inflaci lidé letos za skipasy zaplatí o patnáct až dvacet procent více než loni.

Skiareály opatrně připravují zdražení. Bojují s cenami energií i o přízeň lyžařů

Lyžařské areály nejen v Jeseníkách se potýkají s nárůstem nákladů, zdražování by se však nemělo plně přenést na návštěvníky středisek. Skiareály chtějí pro lyžaře udržet přijatelné ceny. Konkrétní ceny budou zástupci areálů zveřejňovat zřejmě v...

"Na pár dní se ochladilo, a tak jsme vyzkoušeli zasněžovací systém. Vyrobili jsme prvotní zásoby sněhu, když jsou ještě levnější energie, a snad již o ně do začátku zimy nepřijdeme. Čekáme na další ochlazení, abychom mohli v zasněžování pokračovat," potvrdil David Jarmar ze Ski areálu Hlubočky. 

Podle Jarmara však k puštění vleků zatím ještě sníh chybí. "Potřebovali bychom ještě jednu až dvě noci," podotkl. Pokud to počasí umožní, zasněžování bude pokračovat, a v Hlubočkách by se tak poprvé mohlo začít lyžovat již ve druhém prosincovém víkendu.

Návštěvníky oblíbeného lyžařského areálu poblíž Olomouce v letošním roce čeká prodloužení jedné ze sjezdovek na umělý kopec, který vyrostl nad horní stanicí lanovky. "Na navážku nahoře na kopci jsme zatím protáhli pomu, hlavní lanovka bude prodloužená asi až příští nebo ten další rok, až se nám povede vyřídit povolení," vysvětlil Jarmar. Ceny skipasů podle něho kvůli inflaci a dražším energiím letos vzrostou o 15 až 20 procent. 

Sníh se už objevil také na spodní části lyžařského areálu ve Hrubé Vodě na Olomoucku, na sjezdovce v Kladkách na Prostějovsku zatím leží pouze přírodní poprašek.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Ski areál Hlubočky

Štítky zasněžování, sjezdovka, počasí, otevření, zima, mráz, sníh, Hlubočky, energie, Olomouc, lyžařské středisko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál v Hlubočkách začal zasněžovat. Pokud to umožní počasí, otevře už za dva týdny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.