Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V Šumperku se rozzářil Strom splněných přání od dětí z dětských domovů. Splnit je může kdokoliv

V Šumperku se rozsvítil tradiční strom Splněných přání ověšený přáníčky dětí ze sociálně slabého prostředí. Splnit je může kdokoliv, stačí vzkaz z vánočního stromu sundat a do pondělí 12. prosince dárek zakoupit a zabalený ve vánočním papíru ho přinést do informačního centra.

FOTO a VIDEO: Rozsvícení stromu v Olomouci přilákalo davy. Jedle dostala jméno Perníček

Na první pokus a bez jakýchkoliv komplikací se rozzářila patnáctimetrová vánoční jedle na olomouckém Horním náměstí. Strom před orlojem dostal jméno Perníček, vedení města vybíralo tentokrát z rekordního počtu návrhů. Symbolický start...

"Tradiční akce se v informačním centru uskuteční posedmé a nikdy na stromečku žádné přání nezůstalo. Hlavním cílem dobročinného projektu je udělat radost dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí a letos poprvé i dětem s poruchou autistického spektra ze Šumperka," uvedla mluvčí města Soňa Singerová.

Dárky letos poputují do Klubíku, jde o volnočasovou aktivitu pro děti od 5 do 12 let, u kterých hrozí sociální vyloučení a rizikové chování ve volném čase, do azylového domu pro matky s dětmi, do Dětského centra Ostrůvek a do Dětského klíče Šumperk, který poskytuje sociální služby osobám s kombinovaným postižením, především osobám s poruchami autistického spektra a jejich rodinám. "Celkem je připraveno 95 přání," doplnila Singerová.

Přání pro Ježíška výtvarně zpracovávají děti ze zapojených organizací, ty nejmenší s pomocí dospělých. Strom splněných přání se rozsvítil v informačním centru na Hlavní třídě. Loňské ročníky akci provázela koronavirová opatření, ale ani tak tradice přerušena nebyla - výběr přání se například předloni přesunul na webové stránky, dárci vybírali přání on-line z fotogalerie a svůj zájem o koupi dárku potvrzovali e-mailem.

Strom splněných přání je v Šumperku každoročně od roku 2006. Stromeček s přáními zpočátku stával přímo na Hlavní třídě, sedmým rokem se na něj věší přáníčka v informačním centru. Za dobu jeho existence dárci splnili dětem stovky přání. Jen loni jich na stromečku bylo 90 od 45 dětí. Děti si nejčastěji přejí plyšová zvířata, hračky či kosmetiku. Dárky putovaly v minulosti například dětem z Dětského centra Ostrůvek z Šumperka či z Domu pro osamělé rodiče s dětmi v tísni.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šumperk

Štítky Vánoce, strom, přání, děti, dětský domov, Šumperk, turistické centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Šumperku se rozzářil Strom splněných přání od dětí z dětských domovů. Splnit je může kdokoliv  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.