Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Přerov opraví školní hřiště za osmnáct milionů. Připravuje projekt i na obnovu dalšího sportoviště

Rozsáhlá rekonstrukce čeká po osmnácti letech provozu hřiště u Základní školy Velká Dlážka v Přerově. Víceúčelový sportovní areál projde revitalizací za takřka dvacet milionů korun. Přerov plánuje proměnu i dalšího hřiště, které u jedné ze škol v centru města slouží jako provizorní parkoviště.

Víceúčelové školní hřiště u ZŠ Velká Dlážka využívají nejen žáci školy, ale v odpoledních hodinách i veřejnost. „Při zpracování projektu byl proveden průzkum místa, který ukázal, že je podloží ve špatném stavu a je třeba vyměnit všechny konstrukční vrstvy,“ uvedla mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová s tím, že radní již záměr schválili na začátku prosince se bude investicí ve výši osmnáct a půl milionu korun ještě zabývat zastupitelstvo.

Součástí areálu je atletická dráha a několik sportovních ploch, na nichž se hraje softbal, kopaná, házená, basketbal, beach volejbal, volejbal a tenis. Po osmnácti letech intenzivního užívání je povrch hřišť opotřebovaný a potřebuje rekonstrukci. „Předmětem veřejné zakázky je nejen výměna povrchu, ale i doplnění či výměna ochranných prvků a oplocení. V celém rozsahu je rovněž nutné školní hřiště odvodnit,“ informoval v tiskové zprávě náměstek primátora Vladimír Lichnovský (ANO).

Citelná úleva při zánětech i bolavých kloubech. Přerovská nemocnice využívá nový laser

Modernější variantu laserového přístroje začali od podzimu využívat zdravotníci na Rehabilitačním oddělení Nemocnice AGEL v Přerově. Ošetření pomáhá při bolestech kloubů, proleženinách, popáleninách i při obnově plicní tkáně například po covidovém...

V plánu je rovněž kompletní rekonstrukce hřiště u Základní školy Boženy Němcové, které nyní využívají zaměstnanci jako parkoviště. „Práce na projektu jsou zahájeny, první schůzka s projektantem se uskutečnila 16. listopadu. V pondělí 28. listopadu proběhne v místě geologický průzkum vrstev pod stávajícím povrchem,“ uvedla Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Součástí sportoviště u této školy by měla být běžecká rovinka se dvěma drahami a víceúčelové hřiště na malou kopanou, házenou, tenis, volejbal a basketbal. „Projektant by měl navrhnout v daném místě také odpočinkovou plochu pro školní družinu a pro rekreační sporty jako je badminton, kroket či létající talíře – a součástí má být i objekt pro správce a toalety pro veřejnost,“ nastínila mluvčí Chalupová.

Ohodnoť článek

Foto Město Přerov

Štítky Hřiště, sport, rekonstrukce, investice, Přerov, Základní škola, sportoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov opraví školní hřiště za osmnáct milionů. Připravuje projekt i na obnovu dalšího sportoviště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.