Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Citelná úleva při zánětech i bolavých kloubech. Přerovská nemocnice využívá nový laser

Modernější variantu laserového přístroje začali od podzimu využívat zdravotníci na Rehabilitačním oddělení Nemocnice AGEL v Přerově. Ošetření pomáhá při bolestech kloubů, proleženinách, popáleninách i při obnově plicní tkáně například po covidovém zápalu plic.

„Laserový přístroj na našem pracovišti používáme roky, ale tento nový laser poslední generace o vysokém výkonu dokáže přenést velké množství světelné energie za velmi krátkou dobu do hlubších vrstev tkáně, a tím nastartovat její analgetický a léčebný proces. Tímto se zefektivňuje a zkracuje doba léčení pohybového aparátu,“ říká Jana Řezáčová, primářka rehabilitačního oddělení Nemocnice AGEL Přerov.

Rekordní jízda pro onkologické pacienty: Olomoučan chce zvládnout čtyřiadvacet hodin spinningu

Vášnivý sportovec Michal Sláma bojoval v dětství se závažným nádorovým onemocněním, kvůli kterému přišel o ledvinu. Nyní chce podpořit charitativní sbírkou dětské kliniky v Olomouci a Praze. Vrcholem dobročinné akce je pokus o český rekord v...

Již několik týdnů tak rehabilitačním oddělení zdravotníci využívají unikátní robotizovaný systém s výkonnou laserovou hlavicí, která se automatizovaně pohybuje ve všech rovinách.

„Mechanismem účinku je současné synergické působení na zánět, otok, bolest, urychlení a zkvalitnění obnovy poškozených tkání. Úleva od obtíží často nastává již po první aplikaci,“ vyzdvihuje primářka v tiskové zprávě hlavní výhodu nového přístroje.

Odběr krve napoví při diagnostice rakoviny prostaty. FN Olomouc nabízí bezplatné vyšetření

Také olomoucká fakultní nemocnice se zapojuje do osvětové a preventivní akce Movember. Zájemcům nabízí bezplatné vyšetření markeru PSA. Po odběru krve může tento ukazatel naznačovat onemocnění prostaty. Právě včasné odhalení nemoci je rozhodující...

Zařízení je podle ní vhodné zejména pro dospělé pacienty s bolestmi kloubů, pacienty s poškozenými svaly, úponovými bolestmi, popáleninami, proleženinami, bolestmi zad či jizvami, ale třeba také s postcovidovým syndromem. „Laserová terapie vykazuje skvělé výsledky při doléčování prodělané pneumonie covid-19. Laser totiž hojí a regeneruje plicní tkáně a zlepšuje funkci plic,“ dodává Jana Řezáčová.

Laserovou terapii naopak nemohou využít lidé s onkologickým onemocněním, epilepsií, nedávno prodělanou radioterapií, hyperpigmentací nebo užívající fotosenzitivující léčiva. „Kontraindikací je také těhotenství, menstruace či tetovaná místa na těle,“ podotkla lékařka.

Ošetření vysokovýkonným laserem probíhá za použití ochranných brýlí, trvá několik minut, a je téměř bezpocitové. „První výsledky se obvykle dostavují již po první aplikaci, přičemž pro optimální výsledek je vhodné absolvovat pět až deset aplikací dle zdravotního stavu. Cena laserové terapie v Nemocnici AGEL Přerov je 100 korun za každých započatých pět minut ošetření,“ doplnil mluvčí skupiny AGEL Adam Knesl.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice AGEL Přerov

Štítky Zdraví, laser, laserová terapie, rehabilitace, nemocnice, Přerov, tkáň, Agel, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., bolest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Citelná úleva při zánětech i bolavých kloubech. Přerovská nemocnice využívá nový laser  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.