Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Mikulášská nadílka na kolejích. Speciální projížďku nabídne historická tramvaj i parní vlak

Zážitky pro děti i dospělé připravují na první prosincový víkend pracovníci Dopravního podniku města Olomouce i Českých drah. V Olomouci bude jezdit v sobotu historická tramvaj s Mikulášem, andělem i čertem. O den později pak bude sváteční družina obdarovávat hodné cestující ve vlaku taženém parní lokomotivou Velký bejček.

Na sobotu 3. prosince se chystá tradiční Mikulášská jízda tramvají. Ta bude zastavovat občasné zastávce v ulici Sokolská a dále se vydá souprava s netradičními pasažéry v podobě Mikuláše a jeho družiny přes centrum města na Žižkovo náměstí, Hlavní nádraží až do Pavloviček. Na zpáteční cestě projede historická tramvaj trasou přes tržnici a Náměstí hrdinů. První spoj vyjede v 10:12 ze Sokolské, poslední pak přesně o sedm hodin později. „Vypravena bude historická tramvaj číslo 223 s vlečným vozem číslo 99. Mikulášská jízda je pro rodiče s dětmi bezplatná,“ informovala mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová s tím, že podrobný jízdní řád je k dispozici na webových stránkách DPMO.

Dopravní podnik dále upozorňuje, že souprava má pouze omezenou kapacitu obsazenosti, na kterou dohlíží personál. „Přeprava dětských kočárků není z prostorových a kapacitních důvodů povolena,“ uvádí dále olomoucký dopravce.

Pro zpestření mikulášského víkendu se mohou lidé vydat vlakem mimo krajské město ve dvou speciálních spojích vedených parní lokomotivou řady 423.0 přezdívanou Velký bejček. Ta pojede v neděli 4. prosince v dopoledních hodinách z Olomouce do Uničova a zpět. Odpoledne je pak na programu trasa z Olomouce do Senice na Hané.

FOTOGALERIE: Vánoční trhy v Olomouci zvou i na procházku po vyhlídkových místech

Hned trojitý pohled z výšky na adventně nazdobené centrum Olomouce nabízí vycházková trasa po vánočních trzích v hanácké metropoli. Návštěvníci trhů se mohou vydat na vyvýšenou terasu přímo u orloje a stromu, či se svézt na vyhlídkovém kole....

 

„Během jízdy bude dětem rozdávat ve vlaku Mikuláš se svou družinou tradiční mikulášskou nadílku. Nedělní mikulášský program si mohou návštěvníci zpříjemnit také návštěvou ČD Muzea v Olomouci. Pro veřejnost bude otevřené od 9 do 16 hodin,“ říká mluvčí Českých drah Emanuel Vittek.

V mikulášských vlacích platí zvláštní jízdné, detailní informace uvádí národní dopravce ve spodní části webu netradiční události. Jízdenky lze zakoupit v pokladnách ČD a také u vlakového personálu před odjezdem vlaku. Na trasách Olomouc – Senice na Hané a Olomouc – Uničov nebo opačně zaplatí dospělý 150 Kč a dítě ve věku 6 až 15 let 100 korun. V případě jízdy v úseku Olomouc – Šternberk případně Šternberk – Uničov nebo opačně je cena stanovena pro dospělého na 120 korun a dítě od 6 do 15 let na 80 Kč.

Ohodnoť článek

Foto České dráhy

Štítky Mikuláš, mikulášská nadílka, akce, vlak, tramvaj, parní vlak, Olomouc, Uničov, Šternberk, České dráhy, DPMO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mikulášská nadílka na kolejích. Speciální projížďku nabídne historická tramvaj i parní vlak  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.