Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Nové křižovatky pod kamerami. Olomoučtí strážníci dohlížejí na další místa

Na dění v oblasti dvou zrekonstruovaných křižovatek na Nových Sadech a Povelu nově dohlížejí kamery Městské policie Olomouc. Strážnici v Olomouci mají k dispozici desítky stálých kamerových bodů, které pokrývají ulice nejen v centru města. Součástí aktuálního projektu modernizace kamerového systému navíc bylo pořízení dvaadvaceti mobilních kamer.

Olomoucký kamerový systém se buduje po etapách od roku 1997, investice do zařízení pro monitoring dění v ulicích se v součtu vyšplhaly takřka k pětadvaceti milionům korun. Významnou část financování pokryly dotace zejména z ministerstva vnitra či olomoucké radnice.

Noční výstup na Terezskou bránu zachytily kamery. Na mladíka si počkali strážnici

Před kamerami městského dohlížecího systému se pustil do zakázaného dobrodružství mladý muž, který v centru Olomouce vylezl na Terezskou bránu. Noční akci nedaleko kulturní památky zadokumentovali strážníci a případ bude dál řešit olomoucký...

Při stavbě nového úseku tramvajové trati do olomouckých částí Nové Sady a Povel se proměnilo několik křižovatek. Křížení Zikovy ulice s ulicemi Rooseveltova a Schweitzerova jsou pod dohledem nových kamerových bodů.

„Dále jsme také doplnili o pohledové kamery pět stávajících kamerových bodů na Náměstí Hrdinů, v Neředíně u hřbitova, na ulici 8. května u Národního domu, na Dolní náměstí v lokalitě Masné krámy a na ulici Ladova,“ doplnil mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Kamerový systém slouží podle zástupců městské policie ke zvýšení bezpečnosti na exponovaných místech. Ta se mohou v čase částečně měnit, k jejich pokrytí využívají strážníci také mobilní kamery. „Součástí projektu bylo také pořízení 22 kusů mobilních kamer, které budou použity pro operativní monitorování lokalit se zvýšenými projevy vandalských projevů, sprejerství, znečišťování veřejného prostranství či zakládání nepovolených skládek,“ informoval v tiskové zprávě ředitel olomoucké městské policie Pavel Skalický, náklady na aktuální rozšíření kamerového systému dosáhly 1,5 milionu korun.

Další vylepšení pro akceschopnost městské policie poskytne také zrekonstruované operační středisko a centrála městského kamerového dohlížecího systému. Důležité prostory v sídle městské policie Olomouc v Kateřinské ulici se slavnostně předají do užívání strážníkům v polovině prosince.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Olomouc

Štítky Kamery Olomouc, kamerový systém, Městská policie Olomouc, Nové Sady, Povel, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové křižovatky pod kamerami. Olomoučtí strážníci dohlížejí na další místa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.