Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Petici proti parkovacímu domu v centru Prostějova podepsalo 200 lidí. Zastupitelé rozhodnou příští týden

Dvě stovky obyvatel podepsaly petici proti plánované stavbě parkovacího domu v ulici Újezd v centru Prostějova. Odpůrci se obávají zvýšení dopravy a likvidace zeleně. Zastupitelé budou o petici jednat příští týden v úterý.

Radnice chce v ulici Újezd v příštích letech postavit zastřešený dopravní terminál pro městské i meziměstské autobusové linky, které dnes zastavují na nevhodném místě v Lidické ulici. Součástí projektu je i parkovací dům s kapacitou 132 stání. V prostoru od ulice Újezd až po křižovatku s ulicemi Komenského a Netušilova vznikne dalších 100 parkovacích míst. Město už má zpracovanou projektovou dokumentaci.

Autoři petice tvrdí, že projekt stavby parkovacího domu není v souladu s územním plánem Prostějova. "Záměr sníží kvalitu obytného prostředí a povede ke zvýšení dopravy v centru. Důsledkem této výstavby dojde k likvidaci zelených ploch, vykácení stromů a keřů," uvedli. Magistrát oponuje, že projekt je v souladu s územním plánem.

Lidé se bouří proti dopravnímu terminálu v centru Prostějova. Je to nesmysl, zlobí se také opozice

Proti stavbě dopravního terminálu a parkovacího domu u centra Prostějova ostře protestují lidé z okolí. Obávají se, že stavba jim vezme jedinou zeleň, kterou před okny mají, je nevhodně umístěná a navíc v rozporu s územním plánem. Tolik...

Vybudování parkovacího domu podle magistrátu nezvýší dopravní zatížení centra města. "Parkovací dům bude obsluhován z okružní křižovatky na Petrském náměstí, kde bude vjezdové i výjezdové rameno. Bude se jednat o nejbližší napojení na vnitřní okruh města," stojí v komentáři magistrátu. Zpracovaná hluková studie podle úředníků prokázala, že nebudou překročeny limity. Ke stavbě parkovacího domu se kladně vyjádřili i hygienici.

Projekt počítá s pokácením 62 stromů a odstraněním 1770 metrů čtverečních keřů a náletových ploch. Vysazeno bude 102 stromů, 959 keřů formou živého plotu a 7535 keřů jako plošná výsadba. Parkovací dům bude mít zelenou střechu, takže podle radnice nebude zhoršovat klimatické prostředí v této části města. "Objekt bude osazen popínavými rostlinami, veškeré dešťové vody budou vsakovány v rámci parkovacích ploch a vsakovací galerie," uvedla.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky protesty, petice, parkovací dům, centrum, radnice, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petici proti parkovacímu domu v centru Prostějova podepsalo 200 lidí. Zastupitelé rozhodnou příští týden  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.