Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Vandalové opět posprejovali vyhlídku na kopci v Zábřehu. Kontroly strážníků nepomohly

Neznámí vandalové opět posprejovali vyhlídku na kopci Humenec v Zábřehu na Šumpersku. Strážníci celou lokalitu kontrolovali, sprejeři si však počkali, až bude klid, a teprve pak vyrazili do akce. Policie prosí případné svědky, aby se přihlásili.

Kriminalisté vypátrali sprejera z Olomouce díky DNA. Řádil v městské památkové rezervaci

Díky DNA vypátrali kriminalisté sprejera, který v centru Olomouce znečistil popelnici, podlahu v klubu a kamenný schod jednoho památkově chráněného domu. Policisté našli láhev s barvou, ze které stopy DNA sejmuli. Sprejerovi nyní hrozí až tři...

Incident se stal v úterý. Ve večerních hodinách policii kontaktoval strážník městské policie a informoval o posprejování vyhlídky na kopci Humenec v Zábřehu.

"Na základě tohoto oznámení vyjela na místo hlídka a později se dostavil také kriminalistický technik, který zajistil stopy a celou událost zadokumentoval. Strážník nás zpravil o tom, že k poničení muselo dojít během odpoledne nebo ve večerních hodin, protože dané místo během dne kontroloval a bylo bez poškození," přiblížila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Neznámý vandal v horní části vyhlídky nasprejoval nápis LSD o rozměru 60 krát 30 centimetrů růžovou barvou. "Nehezkou stopu po sobě zanechal i ve spodní části objektu, kde vytvořil pestrobarevnou postavu, snad obyvatele nějaké mimozemské civilizace, o rozměru 90 krát 185 centimetrů," dodala mluvčí.

Město Zábřeh, které vyhlídku zbudovalo a zpřístupnilo veřejnosti na podzim loňského roku, má škodu v řádu desítek tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se nejde o první případ, ale o opakované poškození vyhlídky, policie se obrací s žádostí o spolupráci na veřejnost. "Pokud by měl někdo informace, které by vedly k odhalení pachatele, například by si všiml u konkrétní osoby obrázků s obdobnou tematikou a stylem ztvárnění, nebo si povšiml podezřelého chování na uvedeném místě, aby nás kontaktoval na lince 158," vyzvala Zajícová.

Policisté chtějí podle ní také jednat s vedením města Zábřehu o možnosti zajistit celé místo bezpečnostním systémem, který by měl sprejery a vandaly do budoucna odradit.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky vyhlídka, sprejer, vandal, škody, kontroly, kamery, policie, Humenec, Zábřeh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandalové opět posprejovali vyhlídku na kopci v Zábřehu. Kontroly strážníků nepomohly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.