Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na psí exkrementy budou mít pejskaři z Prostějova ekologické sáčky. Město za ně dá 55 tisíc korun

Pejskaři z Prostějova, kteří poctivě platí poplatky za své čtyřnohé miláčky, dostanou v příštím roce od města zdarma ekologické sáčky na psí exkrementy. Město za ně zaplatí přes 55 tisíc korun, každý majitel psa dostane 250 sáčků.

První výsledek participativního rozpočtu v Přerově. Pejskaři mohou využívat koše na exkrementy

V přerovské místní části Předmostí bylo instalováno několik košů na psí exkrementy. Jde tak o první zrealizovaný projekt, který si občané odhlasovali v rámci participativního rozpočtu. Několik dalších projektů, jako zelená zastávka či rozhledna...

"Sáčků pracovníci odboru správy a údržby majetku města nakoupili přes deset tisíc kusů, jsou černé barvy s bílým potiskem a jsou EKO. Jejich ekologický přínos spočívá v tom, že nebyly vyrobeny z nové folie. Jsou vyrobeny s výrazným podílem HDPE regranulátu, který vzniká zpracováním HDPE odpadu vzniklého při výrobě folií. Věříme, že využití EKO materiálu, který je šetrný k životnímu prostředí, pomůže v ekologické ochraně našeho města,“ uvedl náměstek primátora Prostějova pro komunální oblast Jiří Pospíšil (Pévéčko). 

Každý pejskař dostane 250 kusů sáčků, vyzvednout si je může na pokladně finančního odboru na radnici, pokud zaplatí poplatek ze psů ve lhůtě splatnosti do konce května příslušného roku. Sáčky dostanou také chovatelé při evidenci psa a přihlášení k poplatku během roku.

Prostějovská radnice nakoupila celkem 10 800 bloků sáčků po 50 kusech za 55,8 tisíc korun.

"Péče o psa je odpovědnost a závazek. Uklízet psí hromádky by mělo být nedílnou součástí zodpovědného přístupu všech majitelů zvířat ke svému okolí," apeloval na pejskaře náměstek primátora.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky exkrementy, psi, ekosáčky, ekologie, pejskaři, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na psí exkrementy budou mít pejskaři z Prostějova ekologické sáčky. Město za ně dá 55 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.