Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár trafostanice v Rokytnici. Škoda je pět milionů

Požár trafostanice v Rokytnici na Přerovsku likvidovaly v noci na dnešek čtyři jednotky hasičů, Plameny poškodily kabelové rozvody a vnitřní prostory, celý objekt byl zakouřený. Hasiči na místo povolali také energetiky, škoda je kolem pěti milionů korun.

Bytovku v centru Olomouce zahalil kouř, k požáru hasiči museli vniknout násilím

Ranní požár v jednom z bytů v centru Olomouce si vyžádal násilné vniknutí hasičů, ti hned odhalili zdroj hustého kouře, který se šířil bytovým domem. Hořící sedací vak se podařilo velmi rychle uhasit, na místo vyrazila i výšková technika....

K požáru trafostanice v Rokytnici hasiči vyjeli dvacet minut po půlnoci.  "Hasiči k místu rovněž povolali hotovostní službu energetiků. K trafostanici vedlo tunelové vedení a vše bylo propojeno s dalšími objekty, i z tohoto důvodu došlo k zakouření několika míst, plameny rovněž poškodily i část kabelového vedení. Jelikož se jednalo o prostory s technologií bioplynové stanice, bylo nutné provést rozsáhlejší zabezpečení a odpojení všech dalších produktovodů," popsal komplikovaný zásah mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči museli zlikvidovat plameny a poté prostory ochladit a odvětrat. "Vetší část ostatních prostor je od výrazného zakouření také značně poškozena. Při požáru nebyl nikdo zraněn, škoda je pět milionů korun," dodal Hošák. Příčinu požáru hasiči vyšetřují ve spolupráci s policií.

Na místě zasahovaly profesionální jednotky a drážní hasiči z Přerova a dobrovolní hasiči z Rokytnice a Brodku u Přerova.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, trafostanice, hasiči, Rokytnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár trafostanice v Rokytnici. Škoda je pět milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.