Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Slatinice si nadělily vánoční dárek. Postavily veřejné kluziště za 12 milionů korun

, aktualizováno 25. prosince 2022, 20:37

Krásný vánoční dárek si nadělily Slatinice na Olomoucku. V nejbližší době otevřou veřejné kluziště s mantinely, moderní chladicí technologií, vyhřívaným zázemím pro návštěvníky a umělým osvětlením. Vybudoval ho místní sportovní klub a obec.

Referendum o prodeji domu služeb ve Slatinicích na Olomoucku je neplatné, přišlo k němu málo lidí. Znamená to, že v lázeňské obci může kraj zřídit domov pro dvanáct osob s mentálním postižením. Proti byla skupina místních obyvatel.

Obecní kluziště si vyžádalo investici 12 milionů korun, montáž začala v létě. Díky speciálnímu povrchu lze areál v zimě využívat jako ledovou plochu a v létě například pro in-line bruslení čí pozemní hokej. Sportovní klub Slatinice na projekt vynaložil osm milionů korun, které získal jako dotaci z Národní sportovní agentury. Čtyřmi miliony přispěla obec.

“Rozpočet se může zdát vysoký, ale než jsme se do projektu pustili, zjišťovali jsme, na kolik jiné obce a města přijde provoz kluziště. Dostávají se na velmi podobnou částku, a přitom si zařízení jen pronajímají. Náš areál je navíc určen k celoročnímu provozu," uvedl starosta Slatinic Ondřej Mikmek (KDU-ČSL).

Kluziště využívá chladicí zařízení s nejnovější technologií, která ledovou plochu dochlazuje v závislosti na počasí, což optimalizuje spotřebu elektrické energie. "Agregát pracuje s rekuperací tepla. Odpadní teplo, které při chlazení kluziště vzniká, využíváme na ohřev vody pro rolbu. Při plánování projektu jsme se také rozhodli pro kvalitnější nerezové chladicí trubky, jejichž provozní efektivita i životnost jsou neporovnatelné s běžnějším plastovým řešením," řekl předseda Sportovního klubu Slatinice Přemysl Bilík.

Dospělí za vstup na kluziště ve Slatinicích zaplatí 60 korun, děti od šesti do 15 let 30 korun. Kluziště si lze i pronajmout, hodina přijde na 2000 korun. Kluziště bude sloužit nejen obyvatelům Slatinic, ale i lidem z okolních měst a obcí. V provozu bude ledová plocha do poloviny března, pro veřejnost se otevře na začátku příštího roku.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Obec Slatinice

Štítky kluziště, led, otevření, brusle, pozemní hokej, investice, Slatinice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slatinice si nadělily vánoční dárek. Postavily veřejné kluziště za 12 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.