Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Vánoční zápřah olomouckých strážníků: olej nalitý pod dveře i přiotrávená srna

Na nedostatek oznámení a řešených přestupků si nemohli během období vánočních svátků stěžovat strážníci olomoucké městské policie. Na operační středisko se obraceli občané kvůli ztraceným telefonům, nalezeným injekčním stříkačkám i zvířatům. Nelichotivý alkoholový rekord skoro čtyř promile si na Štědrý den v krajském městě připsal muž z Přerova.

Městská policie Olomouc eviduje za sváteční období bezmála dvě stě řešených oznámení a přestupků. I během vánočního času zajistili strážníci v Olomouci jedenáct injekčních stříkaček a řešili také osoby, které to přehnaly s konzumací alkoholu. Na záchytku putoval v doprovodu uniforem muž z Přerova, který olomouckým strážníkům na Štědrý den nadýchal 3,72 promile.

Moderní videostěna a kvalitnější zázemí. Strážníci v Olomouci mají nové operační středisko

Tříměsíční proměnou prošlo operační středisko i zbrojní sklad a další zázemí Městské policie Olomouc. Centrum pro koordinaci práce strážníků za čtyři roky přijalo přes 56 tisíc oznámení. Důležitým prvkem střediska je také videostěna, na které...

Vánoce se neobešly ani bez různých sporů. „U charity na ulici Wurmova jsme řešili potyčku mezi dvěma muži, kdy celá situace se týkala cigarety. Hlídka byla vyslána také do bytového domu na ulici Šmeralova, kde měl oznamovatelce neznámý vandal vylít pod bytové dveře olej, který jí zatekl dovnitř a poškodil zde koberec,“ komentoval mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Závěr prosince se nesl také v duchu případů zvířat v nouzi, kterých řešili strážníci rovnou deset. Kromě volně pobíhajících psů, u kterých se podařilo najít majitele nebo museli zamířit do útulku, zajišťovala městská policie pomoc i pro dočasně opuštěnou kočku. „V tomto případě se na nás obrátili zdravotníci z olomoucké fakultní nemocnice, kteří na jednom ze svých oddělení hospitalizovali ženu, která má svém bytě kočku a o tu se nemá kdo postarat. Hlídka si kočku převzala a domluvila jí dočasný azyl na příslušné veterinární klinice do té doby, než se její majitelka plně zotaví,“ doplnil mluvčí.

„Přijali jsme také oznámení o zřejmě zraněné labuti poblíž tramvajové zastávky na ulici Schweitzerova, na kterou doráží psi. Na místě jsme labuť společně s veterinárním technikem odchytili a ten ji poté odvezl na příslušnou kliniku, kde o ni bude náležitě postaráno,“ konstatoval Petr Čunderle.

Pozornosti jedné z obyvatelek olomoucké části Řepčín pak neunikla srna, která se na loukách v blízkosti města pohybovala osamoceně přibližně tři dny. „Podle oznamovatelky srnu pravděpodobně opustilo stádo a jeví se jako slepá. Strážníci po příjezdu do uvedené lokality našli srnu, která působila dezorientovaně a vyhledávala přítomnost lidí. Na pomoc jsme raději přivolali místního mysliveckého hospodáře, který si zvíře převzal a konstatoval, že bylo zřejmě přiotráveno řepkou,“ uzavřel mluvčí olomouckých strážníků.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Olomouc

Štítky Přestupek, Vánoční svátky, zvířata, pomoc, Městská policie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční zápřah olomouckých strážníků: olej nalitý pod dveře i přiotrávená srna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.