Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Poslední den roku nabízí silvestrovské závody v běhu nebo fotbálek. V Přerově se recesisté ponoří do Bečvy

Na mnoha místech Olomouckého kraje nabídne poslední den v roce řadu akcí. Konají se tradiční silvestrovské závody v běhu, například ve Střeni na Olomoucku si zájemci zahrají fotbálek. V Přerově se zase recesisté ponoří do ledové řeky Bečvy.

Už po devětatřicáté se poslední den v roce koná v olomouckých Smetanových sadech Silvestrovský běh. Start i cíl je před hudebním altánkem v Rudolfově aleji, od 13 do 13:50 hodin je prezentace. Pořadatelé připravili tři trasy po asfaltových cestách, absolvovat je lze i chůzí, na kolečkových bruslích, s kočárkem, na běžkách nebo třeba s trakaři.

"Silvestrovský běh není závodem a koná se za každého počasí. Startovné je dobrovolné a všechna startovní čísla jsou po doběhu slosována v tombole," uvedla jedna z pořadatelek z běžeckého klubu TJ Liga stovkařů Olomouc Jana Fritscherová. V posledních letech se do Smetanových sadů přišlo podívat a sportovat vždy několik stovek lidí.

Po dvouleté přestávce se letos uskuteční také 47. ročník Silvestrovského běhu v Kolářových sadech v Prostějově. V 10 hodin dopoledne startují rodiče a děti, zúčastnit se mohou i děti v kočárku, hlavní kategorie mužů a žen by měla startovat ve čtvrt na dvanáct. Letos poprvé se akce uskuteční jako Memoriál Borise Vystavěla, který před 47 lety stál u zrodu závodu.

Nový rok přivítají ohňostroje. Zbytečné zamořování a plýtvání, míní prostějovský zastupitel

Nejen města v Olomouckém kraji plánují vítání nového roku s tradičním ohňostrojem. Pyrotechnické efekty rozzáří oblohu například nad Přerovem, Jeseníkem, Olomoucí i Prostějovem. Na negativní doprovodné jevy ohňostrojných show upozorňuje část...

Na silvestra si mohou zasportovat například také zájemci v obci Střeň na Olomoucku. Silvestrovský fotbálek pořádá místní fotbalový tým TJ Střen od 10 hodin dopoledne na hřišti ve Střeni. Podrobnosti jsou například na sociálních sítích.

Recesisticky pojmou silvestrovské odpoledne otužilci, kteří se v Přerově od dvou hodin ponoří u sokolovny do ledové řeky Bečvy. Akce každoročně přiláká stovky diváků, protože otužilci se předvedou v recesistických koupacích úborech. Na podiu pak od 15 hodin vystoupí kapela Freďáci, od 18 hodin Přerov připravil ohňostroj a v půl sedmé večer na náměstí zahraje své hity legendární přerovská kapela Synkopa.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky Silvestr, běh, fotbálek, otužilci, recese, Bečva, Olomouc, Prostějov, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední den roku nabízí silvestrovské závody v běhu nebo fotbálek. V Přerově se recesisté ponoří do Bečvy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.