Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Nový hotel i rekonstrukce. Vyhledávané termály ve Velkých Losinách chystají významné investice

Mezi nejnavštěvovanější turistické cíle v Olomouckém kraji patří Termální park ve Velkých Losinách, areál by se měl v následujících letech dočkat dalšího rozšíření. Investor plánuje výstavbu nových ubytovacích kapacit a také vylepšení zázemí relaxační části.

Zatímco v covidem omezeném roce 2021 zavítalo do termálů na severu Olomouckého kraje okolo 145 tisíc lidí, během prvních devíti měsíců tohoto roku jich bylo ještě o 40 tisíc více. Kromě pravděpodobného vyrovnání vysokých návštěvnických statistik z předcovidového období evidují ve Velkých Losinách také navýšení času, který lidé průměrně v bazénovém komplexu strávili. Zatímco v minulých letech zůstávali návštěvníci v Termálu průměrně 3 hodiny, letos už to byly 4 hodiny.

Čtyři roky s kamerou v terénu. Přírodu Jeseníku přibližuje unikátní dokument

Velmi vysoké hodnocení má několik týdnů po svém uvedení jedinečný snímek mapující floru i faunu v Jeseníkách. Pro takřka hodinový dokument sbírali jeho autoři záběry čtyři roky, aby autenticky zachytili koloběh života v horské oblasti. Promítání...

„To je pro nás potěšující zpráva, protože bychom byli rádi, kdyby návštěva losinských termálů byla spojena s klidem, pohodou, relaxem a co největším užitím si stráveného času v našem komplexu napájeném místním termálním léčebným pramenem Žerotín,“ podotkl jednatel Termálních Lázní Velké Losiny Martin Plachý.

Termály v obci nedaleko Šumperku provozuje lázeňská skupina Royal Spa, která plánuje v této lokalitě další investice. Termální park by se měl rozšířit o další ubytovací část. Ta by měla zahrnovat přibližně devadesát až sto pokojů. Vedle toho by měl nově vybudovaný objekt zajistit rozšíření zázemí pro termální park.

„V tuto chvíli je připravená studie, ale není hotový projekt, se kterým bychom mohli žádat o příslušná územní a stavební povolení. Samotné vyřizování povolení zabere minimálně jeden rok, takže není reálné, že by se začalo stavět dříve než v roce 2024. V mezidobí bychom chtěli zahájit rekonstrukci wellness hotelu Diana,“ nastínil jednatel Martin Plachý.

Hlavním ubytovacím zařízením termálních lázní ve Velkých Losinách je nyní hotel Eliška. Wellness hotel Diana se nachází zhruba jeden a půl kilometru od termálního parku a má kapacitu pro takřka 150 osob. V letošním roce prošel rozsáhlou rekonstrukcí také menší lázeňský dům Chaloupka, který využívají klienti zdravotních pojišťoven i samoplátci.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Termály Losiny

Štítky Investice, stavba, ubytování, termály, Velké Losiny, termální park, lázně, turistika, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový hotel i rekonstrukce. Vyhledávané termály ve Velkých Losinách chystají významné investice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.