Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

První dítě letošního roku v ČR je ze Šternberka. Anička přišla na svět již osm minut po půlnoci

, aktualizováno 1. ledna 2023, 13:06

První dítětem letošního roku v Olomouckém kraji a v celé České republice je zřejmě Anička, která přišla na svět ve šternberské porodnici. Holčička váží 2700 gramů, má 45 centimetrů a doma v Jívové na Olomoucku na ni čeká dvouletý bratříček.

"V porodnici ve Šternberku přišlo na svět první miminko roku 2023 již osm minut po Silvestrovské půlnoci. Maminka zde porodila holčičku Aničku o váze 2700 gramů a 45 centimetrů. Na malou slečnu se doma v Jívové na Olomoucku těší dvouletý bratříček," potvrdil mluvčí Nemocnice AGEL Šternberk Adam Knesl.

Na základě neoficiálních informací je Anička podle mluvčího také prvním miminkem roku 2023 v celé České republice. 

"Kdyby měly takový porod všechny ženy, tak by chtěly rodit pořád. Šlo to jako po másle. Hlavně, že jsme obě zdravé a v pořádku. Byla jsem velmi spokojená s veškerým personálem, s jeho ochotou a péčí," svěřila se šťastná a dvojnásobná maminka Jana Šlíšková.

Porod proběhl bez problémů. "Porod byl bez komplikací a zcela přirozeným způsobem. Maminka i dítě jsou v pořádku na oddělení novorozeneckém," potvrdil primář gynekologicko–porodnického oddělení nemocnice Tomáš Látal.

V šumperské nemocnici se první letošní dítě narodilo v 03:54. Holčička dostala jméno Natálka. "Je to krásné zdravé miminko s ukázkovou váhou 3245 gramů," řekla mluvčí Nemocnice Šumperk Hana Hanke

V Přerově je prvním dítětem také holčička. Melanii zde porodila dnes v 8:57 hodin prvorodička z Přerova. Dívenka přišla na svět s mírami 3150 gramů a 50 centimetrů. 

V nemocnici v Prostějově zatím porodníci podle Knesla na prvního letošního novorozence čekají. O prvních letošních přírůstcích neinformovaly ani porodnice v Jeseníku nebo Olomouci.

Prvním dítětem letošního roku se v Olomouckém kraji stala Eliška z Radslavic

Prvním letošním dítětem v Olomouckém kraji je Eliška z Radslavic na Přerovsku, narodila se o půl páté ráno a o minutu předběhla Vincence z Náměště na Hané na Olomoucku. Eliška se narodila v olomoucké fakultní nemocnici. Svá první letošní miminka...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AGEL

Štítky dítě, porod, Nový rok, nemocnice, Šternberk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První dítě letošního roku v ČR je ze Šternberka. Anička přišla na svět již osm minut po půlnoci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.