Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Voda z prasklého vodovodu zaplavila benzinku u Flory v Olomouci. Vodárny poruchu odstraní již odpoledne

Voda z prasklého potrubí v noci na dnešek zaplavila benzinovou stanici u hotelu Flora poblíž centra Olomouce. Na havárii upozornili strážníci městské police, vodárny nyní pracují na opravě. Dodávky vody by měly být obnoveny už kolem druhé hodiny odpoledne.

Vodné a stočné čeká na Olomoucku další zdražení

Výraznější zdražení oproti předchozímu roku plánuje společnost Moravská vodárenská na Olomoucku. Kubík pitné vody podraží o 12,38 koruny, letos v lednu cena vzrostla o přibližně šest korun. Podle propočtů firmy se tato změna dotkne čtyřčlenné...

"Dnes před půl druhou ráno byla hlídka vyslána na ulici Krapkova, kde měla v blízkosti čerpací stanice voda zaplavovat komunikaci. Přes operační středisko byl kontaktován dispečer Moravské vodárenské a ten na místo vyslal své pracovníky. Následně zde byl uzavřen přívod vody a místo bylo označeno dopravním značením, aby zde nejezdila vozidla a mohla být provedena oprava vodovodu," potvrdil mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Moravská vodárenská, která vodovod v Olomouci provozuje, potvrdila, že na opravě pracuje. "Náhradní zásobování vodou zajišťujeme cisternou. Obnovení dodávek vody předpokládáme dnes ve 14 hodin," uvedla společnost na webu.

Havárie vodovodního potrubí není v období, kdy se střídají teploty, nijak výjimečné. Další poruchu dnes vodárny evidují také v Řepčínské ulici v Olomouci. I tato havárie by měla být odstraněna již odpoledne.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Městská policie Olomouc

Štítky porucha, vodovod, voda, benzinová stanice, zaplavení, škoda, oprava, vodárny, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda z prasklého vodovodu zaplavila benzinku u Flory v Olomouci. Vodárny poruchu odstraní již odpoledne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.