Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 2. června 2024  |  Svátek má Jarmil
Bez reklam

První Olomoučankou roku 2023 je Bella. Maminka se čtyřmi dcerami bydlí v azylovém domě

Jen pár hodin po silvestrovské půlnoci přišla na svět první Olomoučanka Bella Šipulová, která se narodila v porodnici Fakultní nemocnice Olomouc. Malá holčička zamířila s maminkou po propuštění z nemocniční péče do domova pro ženy a matky s dětmi.

První miminko letošního roku se narodilo v olomoucké nemocnici hodinu a půl po půlnoci, Victorie ale má rodiče z Doloplaz. Jako první nový občan Olomouce roku 2023 pak vykoukla na svět 1. ledna v 5:41 Bella Šipulová, po narození vážila 3240 gramů a měřila 49 centimetrů.

Nyní už je maminka Beáta s děvčátkem a se svými dalšími třemi dcerkami zpět v domově pro ženy a matky s dětmi, kde bydlí a kam jí také přišel pogratulovat primátor města Olomouce Miroslav Žbánek (ANO).

Anička z Jívové je prvním miminkem roku. Rodiče chválí personál šternberské porodnice

Mohla být nejkrásnějším vánočním dárkem, nakonec si Anička Jenderková dala oproti plánovanému termínu na čas a stala se prvním miminkem narozeným v České republice v roce 2023. Holčička se narodila ve šternberské porodnici prvního ledna osm minut...

„Je to asi poprvé, co jdeme prvnímu miminku přát do azylového domu, ale to nic nemění na tom, že každý nový občánek je vítaný, a ten úplně první v novém roce je navíc vždycky svým způsobem tak trochu výjimečný,“ řekl primátor, který tradičně donesl miminku několik dárků - hrací deku, oblečky a či plyšovou hračku.

Paní Beáta v obtížné sociální situaci využívá služeb olomouckého azylového domu, primátor matce čtyř dětí vyjádřil podporu. „To, že některým dětem bohužel život hned ze startu úplně nepřál, je i pro nás jako zbytkovou společnost výzvou k tomu, abychom hledali formu pomoci těm, kteří si to zaslouží a potřebují. Bellince i její mamince jsem popřál hlavně zdraví a také to, aby se jim podařilo ten hendikep z pohledu sociální situace nějak vyrovnat, aby si našli odpovídající místo k životu a snad i do budoucna funkční rodinu, kde budou fungovat máma a táta a dohromady a kde budou tvořit to zázemí pro svoje děti,“ dodal pro web města Miroslav Žbánek.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Čermák

Štítky První dítě, Olomouc, miminko, Bella, přání, azylový dům, porodnice, Fakultní nemocnice Olomouc, primátor, Miroslav Žbánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První Olomoučankou roku 2023 je Bella. Maminka se čtyřmi dcerami bydlí v azylovém domě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.