Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Tradiční Novoroční výstup na Helfštýn každoročně přiláká tisíce turistů. Koná se již zítra

Již zítra proběhne tradiční Novoroční výstup na hrad Helfštýn na Přerovsku. Oblíbená akce probíhá s výjimkou covidové pandemie již od roku 1983 a každoročně si pochod nenechají ujít tisíce lidí.

Hrad Helfštýn zažil rekordní sezonu

Pondělí, 28. listopadu 2022, 10:21ZprávyZ kraje

Hrad Helfštýn zažil rekordní sezonu

Do takřka padesátileté návštěvnické historie hradu Helfštýna se uplynulá turistická sezona zapsala jako rekordní. Na půdu monumentálního hradního komplexu zavítalo letos 116 511 návštěvníků. Významným lákadlem je nedávno zrekonstruovaný...

Letos se výstup na hrad Helfštýn uskuteční v sobotu 7. ledna, naváže na loňskou rekordní návštěvnost hradu. 

"Hrad Helfštýn má za sebou rekordní sezónu, v roce 2022 památku navštívilo 116 511 lidí. Velkým lákadlem je zachráněné torzo renesančního paláce, které v roce 2021 získalo například Českou cenu za architekturu. V návaznosti na návštěvnicky vůbec nejúspěšnější sezónu se dá očekávat i nápor během Novoročního výstupu. Loni například vládly téměř jarní teploty, návštěvníkům tak procházku nekomplikovaly sníh ani námraza. Díky tomu se dostali i do prostor paláce, který by byl za sněhu zazimován a uzavřen," uvedla mluvčí Helfštýna Eva Lehnertová.

Během soboty bude Helfštýn otevřen od 8 do 15 hodin, vstupné je symbolické ve výši 20 korun. V provozu budou dvě pokladny. "Novinkou jsou například vratné eko kelímky v helfštýnské restauraci, část návštěvníků si přitom kelímek nechává jako upomínku na návštěvu Helftýna," uvedla v tiskové zprávě mluvčí. Podrobnosti jsou na webových stránkách hradu. 

Rekordní počet návštěvníků, a to 4717, dorazil na Novoroční výstup na Helfštýn v roce 2020. O rok později se akce nekonala kvůli pandemii covidu, Helfštýn zůstal uzavřený, davy lidí přesto na novoroční procházku k hradu vyrazily. Loni si akci nenechalo ujít 4077 lidí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hrad Helfštýn

Štítky novoroční výstup, tradice, covid, turistika, Helfštýn, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Tradiční Novoroční výstup na Helfštýn každoročně přiláká tisíce turistů. Koná se již zítra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.