Počasí dnes32 °C, zítra28 °C
Úterý 16. července 2024  |  Svátek má Luboš
Bez reklam

Šternberk oplakává odchod oblíbené knihovnice Jany Konupčíkové. Zemřela tento týden ve věku 78 let

Šternberk oplakává odchod oblíbené knihovnice, která v tomto zařízení procovala od roku 1964, Jany Konupčíkové. Zemřela tento týden v úterý ve věku 78 let. Za svoji celoživotní práci pro obyvatele obdržela v roce 2009 Cenu města Šternberka.

V roce 2022 nás opustili dva populární přerovští zpěváci, taneční mistr, bývalý starosta, ale i oblíbený farář

Období konce roku je o oslavách, předsevzetích a o setkání s přáteli a nejbližšími, ale také o vzpomínaní na ty, kteří nás opustili. V Olomouckém kraji v letošním roce odešla řada významných a populárních osobností úzce spjatých s regionem.

"S hlubokým zármutkem jsme přijali zprávu o odchodu vzácné osobnosti a laskavého člověka paní Jany Konupčíkové ze Šternberka. Jana Konupčíková od roku 1964 pracovala v městské knihovně ve Šternberku a v letech 1992 až 2003 knihovnu vedla. Byla tak historicky nejdéle působící pracovnicí naší knihovny," uvedlo město Šternberk na svém webu.

Za celoživotní práci pro obyvatele obdržela Jana Konupčíková v roce 2009 Cenu města Šternberka. Udělena byla v oblasti kultury a knihovnictví.

Oblíbená knihovnice byla u vzniku automatického provozu knihovny, spolupracovala při zpracování publikací o knihovně, v knihovně spustila nové aktivity a kulturní akce pro návštěvníky. S knihami tak seznámila mnoho generací čtenářů.

Jana Konupčíková zemřela po těžké nemoci, poslední rozloučení se podle jejího přání uskutečnilo v úzkém rodinném kruhu na hřbitově ve Šternberku.

"Paní Jana Konupčíková navždy zůstane v našich srdcích a srdci našeho města. Upřímnou soustrast rodině a všem jejím blízkým," uvedlo město Šternberk.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Šternberk

Štítky úmrtí, nemoc, knihovnice, Cena města, Jana Konupčíková, Šternberk, knihovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šternberk oplakává odchod oblíbené knihovnice Jany Konupčíkové. Zemřela tento týden ve věku 78 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.