Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

V roce 2022 nás opustili dva populární přerovští zpěváci, taneční mistr, bývalý starosta, ale i oblíbený farář

Období konce roku je o oslavách, předsevzetích a o setkání s přáteli a nejbližšími, ale také o vzpomínaní na ty, kteří nás opustili. V Olomouckém kraji v letošním roce odešla řada významných a populárních osobností úzce spjatých s regionem.

V polovině listopadu ve věku 94 let zemřela režisérka Věra Jordánová, která vyrůstala ve Šternberku na Olomoucku. V roce 2010 získal čestné občanství města. Věnovala se hlavně tvorbě pro děti, režírovala například veleúspěšnou večerníčkovou sérii Krkonošské pohádky.

Zemřela režisérka veleúspěšných Krkonošských pohádek Věra Jordánová, vyrůstala ve Šternberku

Ve věku 94 let zemřela režisérka Věra Jordánová, která vyrůstala ve Šternberku na Olomoucku. V roce 2010 získal čestné občanství města. Věnovala se hlavně tvorbě pro děti, režírovala například veleúspěšnou večerníčkovou sérii Krkonošské pohádky.

Po krátké nemoci odešel také scenárista, dramaturg, režisér a rodák z Hranic na Přerovsku Gustav Oplustil. Prezident mu udělil medaili za zásluhy in memoriam.

Prezident vyznamenal také televizního režiséra Gustava Oplustila, rodáka z Hranic, který před pár dny zemřel

Medaili za zásluhy in memoriam prezident Miloš Zeman u příležitosti státního svátku udělil také scenáristovi, dramaturgovi, režisérovi a rodákovi z Hranic na Přerovsku Gustavu Oplustilovi, který po krátké nemoci minulý týden zemřel.

Nejen obyvatele města Jeseníku zasáhla smutná zpráva o úmrtí bývalého starosty a dlouholetého městského zastupitele Petra Procházky. Ten působil také jako pedagog a ředitel jesenické hotelové školy a obchodní akademie. Podlehl závažnému onemocnění.

Jeseník se loučí s bývalým starostou a ředitelem školy. Petr Procházka zemřel ve věku 59 let

Nejen obyvatele města Jeseníku zasáhla smutná zpráva o úmrtí bývalého starosty a dlouholetého městského zastupitele Petra Procházky. Ten působil také jako pedagog a ředitel jesenické hotelové školy a obchodní akademie. V neděli podlehl v boji se...

Začátkem října ve věku pětaosmdesáti let zemřel oblíbený taneční mistr Jiří Šindler, u kterého se učily tančit tisíce Prostějovanů. 

Ve věku pětaosmdesáti let zemřel taneční mistr Jiří Šindler. Učily se u něho tisíce studentů a dospělých

Ve věku pětaosmdesáti let zemřel oblíbený taneční mistr Jiří Šindler, u kterého se učily tančit tisíce Prostějovanů. Zprávu o úmrtí potvrdil na sociálních sítích jeho taneční klub. Desítky lidí už pozůstalým vyjadřují upřímnou soustrast.

Tisíce lidí zasáhla zpráva o úmrtí Pavla Nováka, stejnojmenného syna známého přerovského zpěváka. Sedmapadesátiletý muž, po kterém bylo vyhlášeno pátrání, zemřel na Pelhřimovsku. Věnoval se rovněž zpěvu.

Stejnojmenný syn známého přerovského zpěváka Pavla Nováka zemřel. Sedmapadesátiletý muž, po kterém bylo vyhlášeno pátrání, zemřel na Pelhřimovsku. Věnoval se rovněž zpěvu.

V Prostějově ve věku nedožitých 61 let zemřel zakládající člen spolku Hanácký Jeruzalém Rudolf Dub.

Zemřel Rudolf Dub. Jeden ze zakladatelů spolku Hanácký Jeruzalém

Ve věku nedožitých 61 let zemřel zakládající člen spolku Hanácký Jeruzalém Rudolf Dub. Dnes to uvedl spolek na svých webových stránkách.

V červnu se nejen město Zábřeh loučilo s oblíbeným pedagogem, moderátorem a muzikantem Jindřichem Solovským. Aktivní pořadatel akcí i propagátor turistiky, sportu či přírody Jeseníků zemřel ve věku 81 let. Výchově a vzdělávání dětí se věnoval více než půlstoletí, i v seniorském věku rozvíjel řadu kulturních aktivit v regionu.

Zábřeh opustil Jindřich Solovský. Zemřel obdivovaný kantor a osobnost nejen místní kultury

S oblíbeným pedagogem, moderátorem a muzikantem Jindřichem Solovským se loučí nejen město Zábřeh. Aktivní pořadatel akcí i propagátor turistiky, sportu či přírody Jeseníků zemřel ve věku 81 let. Výchově a vzdělávání dětí se věnoval více než...

V jednatřiceti letech tragicky zemřel fotbalový brankář Martin Šustr. Někdejší gólman Olomouce nebo Brna či ostravského Baníku zemřel při autonehodě. 

Při autonehodě zemřel fotbalový brankář Martin Šustr. S ligou začínal v Olomouci

V jednatřiceti letech tragicky zemřel fotbalový brankář Martin Šustr. Smutnou zprávu přinesl web isport.cz. Podle informací Drbny zemřel někdejší gólman Brna, Olomouce či ostravského Baníku dnes ráno při autonehodě. Rodák z Boskovic naposledy...

Možná až tisíce lidí ovlivnil svým dobromyslným přístupem a energií farář v Soběchlebích na Hranicku Josef Červenka. Oblíbený kněz zemřel po krátké a těžké nemoci v olomoucké fakultní nemocnici. Bylo mu 53 let.

Olomoucká arcidiecéze truchlí. Na věčnost odešel charismatický farář Josef Červenka

Možná až tisíce lidí ovlivnil svým dobromyslným přístupem a energií farář v Soběchlebích na Hranicku Josef Červenka. Nejen jeho blízcí nyní truchlí, oblíbený kněz ve středu v noci zemřel po krátké a těžké nemoci v olomoucké fakultní nemocnici....

Tisíce lidí truchlily za oblíbeného přerovského strážníka Zbyňka Švedika z nedalekých Prosenic. Devětatřicetiletý otec dvou kluků, sportovec a skvělý člověk zemřel zcela nečekaně. 

Přerov se rozloučil s oblíbeným strážníkem. Na pohřeb přišly stovky lidí

Stovky lidí se dnes v pravé poledne přišly do smuteční síně přerovského městského hřbitova rozloučit s oblíbeným strážníkem Zbyňkem Švedikem z nedalekých Prosenic. Devětatřicetiletý otec dvou kluků, sportovec a skvělý člověk zemřel zcela nečekaně...

Ve věku 78 let odešel přerovský skladatel a hudebník Jaroslav Wykrent

Ve věku 78 let zemřel přerovský skladatel a hudebník Jaroslav Wykrent

Ve věku 78 let dnes zemřel přerovský skladatel a hudebník Jaroslav Wykrent. Zprávu o jeho úmrtí potvrdil člen skupiny In blue Ivan Němeček, se kterým Jaroslav Wykrent dlouhodobě spolupracoval a v posledních letech společně složili řadu skladeb,...

Koncem ledna v šestadevadesáti letech zemřel ve Vojenské nemocnici v Olomouci válečný veterán Viktor Ráža. Rodák z historického regionu Volyň za války jako chlapec roznášel tiskoviny ilegální organizace Blaník, v roce 1944 vstoupil do 1. československého armádního sboru.

Tajné tisky pašoval v botách, opravoval zbraně z fronty. V Olomouci zemřel veterán Viktor Ráža

V šestadevadesáti letech zemřel ve Vojenské nemocnici v Olomouci válečný veterán Viktor Ráža. Svůj příběh popsal rodák z historického regionu Volyň pro organizaci Paměť národa. Za války jako chlapec roznášel tiskoviny ilegální organizace Blaník,...

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky úmrtí, 2022, osobnosti, zpěváci, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V roce 2022 nás opustili dva populární přerovští zpěváci, taneční mistr, bývalý starosta, ale i oblíbený farář  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.