Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

V arboretu v Pasece hořela pokladna a fotovoltaická elektrárna na střeše. Zasahovaly čtyři jednotky hasičů

V arboretu v Pasece na Olomoucku hasiči dnes brzy ráno likvidovali požár pokladny s menší prodejnou a s fotovoltaickou elektrárnou na střeše. Uvnitř navíc byly tlakové lahve, které se hasičům podařilo vynést. Proč začalo hořet, zkoumají vyšetřovatelé.

V Lošticích hořela střecha s fotovoltaikou. Škoda dosahuje osmi milionů

Za sobotu museli hasiči už k druhému výjezdu. Pět jednotek hasičů vyrazilo k požáru střechy v Lošticích na Šumpersku. Na střeše byly napojené fotovoltaické panely. Požár se obešel bez zranění.

Informaci o tom, že z areálu arboreta v Pasece na Olomoucku šlehají plameny, dostali hasiči na linku 112 dnes krátce po čtvrté hodině ranní. Navíc hrozil výbuch tlakových lahví, které byly uvnitř objektu.  

"K místu ihned vyrazili profesionální jednotky z Uničova a Šternberka a dobrovolní hasiči z Dlouhé Loučky a Uničova. Průzkum potvrdil zahoření s celkovým rozšířením na ploše 5 krát 15 metrů, navíc ve střešní části s umístěným zdrojem výroby elektrické energie, fotovoltaickými panely. Z požářiště jsme dostali do bezpečného místa avizované dvě tlakové láhve a dále pak z hořících prostor jsme vynesli různé vybavení," popsal zásah mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Co je příčinou požáru, nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s policií. "Při požáru nedošlo k žádnému zranění. Výše způsobené škody je v tuto chvíli evidována v částce do 100 tisíc korun," dodal mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, FB Hasiči Uničov

Štítky požár, fotovoltaická elektrárna, panely, arboretum, pokladna, prodejna, hasiči, Paseka, Olomoucký kraj, Uničov, Šternberk, Dlouhá Loučka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V arboretu v Pasece hořela pokladna a fotovoltaická elektrárna na střeše. Zasahovaly čtyři jednotky hasičů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.