Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Nádherné a tajuplné Rešovské vodopády v zimě? Jde to, ale chce to opatrnost

Dnes se vydáme na Rešovské vodopády, jedny z nejznámějších a nejkrásnějších vodopádů v Olomouckém kraji. Procházka se dá absolvovat i v zimě a na sněhu, ale je třeba opatrnosti. Start je ve vesničce Ruda poblíž Tvrdkova na Rýmařovsku, kam cesta autem z Olomouce trvá asi tři čtvrtě hodiny.

Další tipy na výlety od Jakuba Holuba jsou také na instagramu.

Auto parkujeme u kostela v Rudě, odkud se vydáme po žluté turistické značce na Křížový vrch. Tam nás čeká krásný výhled po okolí, na trase je také několik křížových zastavení. Poté se vrátíme zpět po žluté až k rozcestníku Fialův mlýn, odkud se vydáme vlevo po červené. Na tomto úseku nás čeká klesání lesní cestou, ovšem není to nic náročného, jen je důležité hlídat si značku.

Jakmile dorazíme k vodopádům, nejdříve uvidíme první asi deset metrů vysoký vodopád, po vystoupání po dřevěných schodech nás čeká druhý o něco menší vodopád. Přes vodopády, ale i za nimi je potřeba v zimě velká opatrnost, protože je to úsek kamenitý, který často namrzá. Doporučuji vzít si sebou nesmeky a klidně i mačky.

Od vodopádů pokračujeme po červené značce až k rozcestníku Nad vodopády. Od rozcestníku máme dvě možnosti, jít po zelené, kde by nás čekala příjemná procházka podél říčky. My však pokračujeme po červené směr Tvrdkov. Pro náročnější turisty doporučuji projít se také po zelené značce asi dva kilometry a poté se vrátit a pokračovat po červené.

Na trase do Tvrdkova nás čeká stoupání lesem, narazíme na několik zajímavostí, jako například Rybáře a světový rozcestník. Z Tvrdkova už nás čeká poslední asi pět kilometrů dlouhý úsek po běžné silnici zpět do Rudy. I na tomto úseku se můžeme kochat krásnými výhledy po okolí.

TIP NA VÝLET: Macocha není jen propast, ale i zřícenina hradu, Čertova brána nebo místo, kde se zřítil povoz

Dnes nás čeká asi čtrnáctikilometrový výlet v okolí propasti Macocha, která je největší propastí v České republice a ve střední Evropě. Celá oblast nemusí znamenat pouze prohlídku propasti a jeskyní, ale nabízí i řadu zajímavých míst v okolí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Holub

Štítky tip na výlet, Rešovské vodopády, vodopád, Tvrdkov, Ruda, Olomouc, Olomoucký kraj, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Nádherné a tajuplné Rešovské vodopády v zimě? Jde to, ale chce to opatrnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.