Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Druhý rekord v řadě. Olomoucká výstava For Model i letos lákala davy

Dvacetiletý rekord v návštěvnosti se podařilo o víkendu pokořit olomoucké výstavě For Model. Interaktivní expozice zmenšenin nejrůznějších historických i soudobých kousků techniky lákala i letos davy a statistiky se nakonec zastavily na počtu více než 16 tisíc návštěvníků.

Nejvíc lidí přilákala populární akce For Model loni, kdy na Výstaviště Flora Olomouc zavítalo patnáct tisíc příznivců sběratelství, digitálních technologií, hraček či stavebnic. Letos prošlo branami pavilonů ještě více návštěvníků.

„Z překonání loňské návštěvnosti máme velkou radost. Minulý rok se For Model konal po dvouleté covidové odmlce, takže bylo jasné, že se fanoušci poctivé modelařiny, digitálních technologií a sběratelství nemohli dočkat, a i proto jich tehdy zřejmě dorazil rekordní počet. O to víc nás těší, že si ještě více lidí – často rodiny s dětmi – našlo cestu na naši výstavu také letos,“ komentovala ředitelka Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková.

Na výstavišti se letos představilo takřka dvě stě vystavovatelů, sběratelů a prodejců. „Všem patří velké poděkování. Vážíme si toho, že s námi spolupracují. Někteří ze sběratelů i modelářů na akci For Model jezdí řadu let a mnohdy je to právě olomoucké Výstaviště Flora, které si vyberou jako místo, kde veřejnosti vůbec poprvé představí své nové dílo. Vážíme si práce, nadšení a energie, kterou věnují svým modelům a sbírkám. Těšíme se na další společné setkání na výstavě For Model 2024,“ dodala v tiskové zprávě ředitelka Fuglíčková.

Středobodem akce byl hlavní pavilon A, kde mohli návštěvníci sledovat modely lodí na vodní ploše i historické plachetnice, tanky, vrtulníky, stavební techniku a mnoho dalšího.  Součástí výstavy byl i pavilon E, jenž patřil železničním modelářům. „V okolí obou pavilonů byl připraven další program, především děti měly radost z kolotočů či projížděk na ponících. O pohodový průběh akce se postarala také obsluha v několika gastrozónách,“ uvedl mluvčí olomouckého výstaviště Michal Poláček s tím, že kladně hodnoceným lákadlem souvisejícím s výstavou For Model 2023 byly také jízdy historických motoráčků  přezdívaných Hurvínek, které realizovaly České dráhy ve spolupráci s Florou.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Výstava, expozice, For Model, modeláři, Výstaviště Flora, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhý rekord v řadě. Olomoucká výstava For Model i letos lákala davy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.