Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jeseník s městským Instagramem vsadil na středoškoláky, ti se nadšeně pustili do natáčení

Novou cestu jak prezentovat dění ve městě zvolila jesenická radnice. Lázeňská sídlo na severu kraje svěřilo městský instagramový profil do rukou nadšených středoškolských studentů, kteří začali natáčet první videa. Na této platformě chtějí přiblížit informace o Jeseníku nejen svým vrstevníkům.

Provoz sociální sítě profilu města Jeseník mají nově ve správě studenti z Gymnázia Jeseník ve spolupráci s kolegy ze Střední průmyslové školy Jeseník přezdívané emko.

„S myšlenkou zapojit studenty do komunikace s občany jsme nejprve oslovili členy Rady studentů Jesenicka. Nejenže se jim nápad líbil, ale hned začali být akční a dneska už po Instagramu kolují první videa,“ popisuje Zdeňka Blišťanová (Jeseník srdcem), starosta Jeseníku.

Studenti místního gymnázia a průmyslovky v současné době už předávají občanům a uživatelům instagramu aktuální informace z Jeseníku prostřednictvím oficiálního městského profilu. Ten nasbíral za první dny přes tři sta sledujících a další přibývají.

Hned v prvním příspěvku se členové redakce představují a vysvětlují, co je jejich cílem a jak toho chtějí dosáhnout. „Naším hlavním cílem je předat co nejvíce informací mladým lidem o dění v našem městě,“ říká představovacím instagramovém videu gymnazistka Hanča. Na ni navazuje také Adam z emka: „Snažíme se, abyste o všem věděli včas, jedině tak můžete být součástí dění ve městě, ve kterém bydlíte.“ Matouš z Gymnázia Jeseník pak dodává: „Náš content vám předáme stručně, přehledně a zábavnou formou.“

V dalším klipu již studenti zvou veřejnost na Městský bál, který se koná právě tuto sobotu od 20 hodin.

„S mladými lidmi se snažíme pracovat dlouhodobě a myslím, že svěřit jim Instagram, aby mohli předávat svým vrstevníkům co nejvíce aktuálních informací, byl dobrý nápad. Koneckonců podívejte se sami na první povedená videa,“ zve v tiskové zprávě na městský Instagram Zdeňka Blišťanová.

„Město Jeseník má kromě nově založeného účtu na Instagramu také facebookový profil, který sleduje přes osm tisíc fanoušků,“ podotkla mluvčí radnice Lucie Musialová.

Ohodnoť článek

Foto Město Jeseník

Štítky Sociální sítě, instagram, prezentace, akce, střední škola, gymnázium, Jeseník, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeseník s městským Instagramem vsadil na středoškoláky, ti se nadšeně pustili do natáčení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.