Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Letošní olomoucký majáles zná svého krále. Bude jím Miroslav Krobot

Králem letošního olomouckého majálesu se stane herec a režisér Miroslav Krobot. Korunu a žezlo převezme na začátku května od Jana Tománka a Kristýny Coufalové. Ti vládli studentům od loňského roku. Letošní majáles nabídne návštěvníkům koncerty i divadelní představení.

„Letošní oslava jara a mládí patří ke studentskému životu, proto znovu pořádáme majáles, který bude dvoudenní,“ uvedl mluvčí Univerzity Palackého Egon Havrlant. První zahřívací večer bude už v úterý 2. května. „V prostorách Konviktu proběhne kvíz, divadelní představení, bude hrát kapela Mutanti Hledaj Východisko a je připraven i DJ,“ doplnil.

Hlavní program se potom ve středu 3. května přesune na nádvoří univerzitní knihovny Zbrojnice. Na Biskupském náměstí před knihovnou se budou prezezntovat studentské spolky a neziskové organiazce. Přímo na nádvoří se během odpoledne vystřídají kapely několika různých žánrů. „Hlavní hvězdou bude skupina Tata Bojs, zahraje i rapové trio 58G, Luciana & Bananabois, Bert & Friends a studentská kapela z Olomouce Milenium,“ přiblížil program Havrlant. Ve středu bude také po Olomouci jezdit speciální hudební majálesová tramvaj, která bude zvát návštěvníky na program akce.

Superhrdinové Palacký a svatá Pavlína. Olomouc společně s univerzitou představila nový vizuál

Nový vizuál představilo město Olomouc ve spolupráci s Univerzitou Palackého. Ponese se v duchu komiksových superhrdinů, v tomto stylu grafik ztvárnil patronku města svatou Pavlínu a také Františka Palackého. S neobvyklým vyobrazením ochránkyně...

Na nádvoří Zbrojnice proběhne i samotná korunovace letošního krále. „Jsme moc rádi, že pan Krobot tuto nabídku přijal. Má samozřejmě vazby na Olomouc a vztah k regionu. Je připravena i beseda se studenty,“ podotkl Havrlant. Besedu s Miroslavem Krobotem bude moderovat herečka Ivana Plíhalová, která byla v minulosti také královnou olomouckého majálesu. Návštěvníci se mohou také těšit na projekci filmu Kdyby radši hořelo, ve kterém hraje Krobot jednu z hlavních rolí. 

V současné podobě existuje olomoucký majáles od roku 2009. Univerzita se tehdy vrátila k formátu studentské nekomerční akce, kterou organizují studenti. Majáles je také zároveň největší přehlídkou neziskového sektoru v regionu. V předchozích letech převzali korunu pro krále či královnu například Marek Eben, David Koller, Erika Stárková či Jindřich Štreit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Olomoucký Majáles UP

Štítky majáles, Univerzita Palackého, Olomouc, král, Miroslav Krobot, studenti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní olomoucký majáles zná svého krále. Bude jím Miroslav Krobot  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.