Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Plavby lodí Olomoucí zahajují další sezonu, budou startovat na nově vybudované náplavce

Plavby Olomouc dnes startují svou devátou sezónu. Po dlouhých pěti letech se zároveň vracejí do samotného centra města, na nově vybudovanou náplavku. Nástupní místo bude přímo na náplavce mezi mosty Masarykova a u Bristolu.

Než Ololoď vyplula, bylo potřeba přes sto schůzek, říká kapitán Šimon Pelikán

Srdce Šimona Pelikána bije pro lodě a pro Olomouc. Ve stotisícovém městě rozjel před sedmi lety turistické plavby po řece Moravě. Následoval Ološlap a letos neobvyklý, tak trochu ukrytý, kulturní prostor v centru Olomouce – Olodvorek. Podnikavý...

"Několikaletá pauza způsobená rekonstrukcí nábřeží spojená s budováním protipovodňových opatření a přípravy náplavky, byla dlouhá. Proto se moc těšíme na návrat do míst, kde to všechno kdysi začalo," sdělil majitel Plaveb Olomouc Šimon Pelikán.

Nástupní místo bude přímo na náplavce mezi mosty Masarykova a u Bristolu. "Jeho součástí bude výhledově i malé zázemí s občerstvením a info pointem Plaveb Olomouc. Čekáme na konec května, kdy bude daný úsek zkolaudovaný," doplnil Pelikán.

Plavby v červnu doplní kulturní program, který na nábřeží probíhal i v letech minulých. Letos se bude jednat o menší koncerty, projekce, sportovní aktivity nebo akce pro děti. Nebude chybět ani každoročně pořádaný festival Řeka má duši.

"Naším cílem je nabídnout návštěvníkům náplavky různé způsoby trávení volného času v Olomouci. Oživení veřejného prostoru bude probíhat v souladu s pravidly náplavky, dodržováním nočního klidu, ohledu na přírodu a také další uživatele toku, jako jsou veslaři a kanoisté," vysvětlil Pelikán.

Mimo plaveb lodí budou moci zájemci i nadále využívat Ološlapy, služby budou propojeny novým stanovištěm na náplavce a umožní turistům a návštěvníkům snadný přesun například na Olodvorek, který je v historickém centru.

Plavby lze rezervovat na webové adrese plavbyolomouc.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plavby Olomouc

Štítky plavby, loď, turistika, kultura, náplavka, Olomouc, Bristol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Plavby lodí Olomoucí zahajují další sezonu, budou startovat na nově vybudované náplavce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.