Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

VIDEO: Alergologii ve Fakultní nemocnici Olomouc čeká stěhování do novostavby, otevírat se má v létě

Na severozápadním okraji areálu Fakultní nemocnice Olomouc stavbaři dokončují nový pavilon G, který bude sloužit nejen zdravotníkům, ale také jako administrativní a výukové centrum. Kompletně se do připravovaných prostor přesune alergologie a také menší část provozu infektologie a onkologie. Stavba vyšla na 180 milionů korun a pacientům a zaměstnancům nemocnice má začít sloužit v letních měsících.

Pavilon G má tři hlavní podlaží a čtvrté pak tvoří technická nástavba. V prvním podlaží budovy G budou zřízeny tři ordinace, edukační a monitorovací místnost a kancelářské prostory pro ambulantní oddělení Onkologické kliniky. „Dále se zde bude nacházet ambulance dispenzární péče Infekčního oddělení, jež bude sloužit ke kontrole a sledování plně vyléčených neinfekčních pacientů, včetně stacionáře,“ přiblížil mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

Na podporu miminek do dlaně: zdravotníci zvou na charitativní běh pro předčasně narozené děti

Aktivním pohybem si připomenou tisíce lidí v tuzemsku Světový den předčasně narozených dětí, který letos připadá na 7. května. K účastníkům charitativního virtuálního běhu se připojí i tým zdravotníků z novorozeneckého oddělení šternberské...

Do druhého patra se přestěhuje kompletní Oddělení alergologie a klinické imunologie, které dosud funguje v budově F. „Vedle zázemí pro vedení oddělení zde jeho klienti naleznou deset ordinací, vyšetřovny EKG + BKT a spirometrie, alergenní aplikace, stacionář a testovací místnost,“ objasnil Fritscher.

Ve třetím patře pak bude sídlit poradna Oddělení léčebné výživy a zázemí Národního onkologického registru a také ombudsman nemocnice. Pracovníkům či studentům zde budou také k dispozici administrativní a edukační místnosti. Budova v sousedství nového vjezdu z Hněvotínské ulice se začala stavět loni, na její střeše bude také fotovoltaická elektrárna ze 122 panelů o celkovém výkonu přibližně 60 kWp.

„Budova G není koncipována jako čistě zdravotnický pavilon šitý na míru danému pracovišti, jako tomu bylo nedávno u novostaveb sídel II. interní kliniky a ambulantní části Hemato-onkologické kliniky. Přesto nám její otevření velmi výrazně pomůže vyřešit současné požadavky na umístění některých zdravotnických i nezdravotnických provozů v zájmu komfortu našich klientů a personálu. Vznik a rozvoj špičkových pracovišť spolu se stavebním ruchem a mimo jiné i probíhající demolicí naší nejstarší budovy známé jako Franz Josef nás totiž staví před každodenní výzvy, jak vše zvládnout nejen po odborné a personální stránce, ale i po té prostorové. Věřím, že se všem návštěvníkům i pracovníkům bude v nových prostorách líbit,“ komentoval v tiskové zprávě ředitel Fakultní nemocnice Olomouc Roman Havlík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Stavba, nemocnice, budova, pavilon G, Fakultní nemocnice Olomouc, FN Olomouc, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Alergologii ve Fakultní nemocnici Olomouc čeká stěhování do novostavby, otevírat se má v létě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.