Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Lávka přes potok na Lazcích projde opravou. Olomouc za ni zaplatí tři miliony

Tři měsíce potrvá rekonstrukce lávky přes Mlýnský potok ve Vlkově ulici olomoucké městské části Lazce. Hojně využívaná spojnice mezi sídlištěm a centrem města za budovou finančního úřadu si kvůli nevyhovujícímu stavu vyžádá komplexní opravu.

Přes pravé rameno řeky Moravy, tedy Mlýnský potok přecházejí lidé z jednoho olomouckých sídlišť také s využitím lávky ve Vlkově ulici, která se kolmo napojuje na ulici Dlouhou. V následujících třech měsících budou muset zvolit alternativní trasu.

VIDEO: Alergologii ve Fakultní nemocnici Olomouc čeká stěhování do novostavby, otevírat se má v létě

Na severozápadním okraji areálu Fakultní nemocnice Olomouc stavbaři dokončují nový pavilon G, který bude sloužit nejen zdravotníkům, ale také jako administrativní a výukové centrum. Kompletně se do připravovaných prostor přesune alergologie a také...

„Přípravné práce začnou už v úterý 9. května. K cestě do centra tak budou muset Lazečtí po celou dobu opravy lávky využívat most v Lazecké ulici nebo blízkou lávku v Bořivojově,“ informovala mluvčí olomoucké radnice Jana Doleželová.

Kvůli nevyhovujícímu současnému stavu bude zapotřebí kompletní rekonstrukce lávky. „Stavební firma bude muset odstranit mostní svršek včetně izolace, kompletně sanovat mostní konstrukci i spodní stavbu. Pak teprve může následovat provedení nového mostního svršku, izolace a vybavení,“ popsal na webu města hlavní body opravy vedoucí odboru dopravy olomouckého magistrátu Marek Černý s tím, že obnovou projde zároveň i opevnění koryta vodoteče a dlažba chodníku přiléhajícího k lávce.

Rekonstrukce lávky pro pěší vyjde přibližně na 3 miliony korun bez DPH. Práce potrvají od 9. května do 14. srpna. „Po celou dobu výstavby bude lávka uzavřena,“ podotkla mluvčí Doleželová.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Olomouce

Štítky Oprava, rekonstrukce, lávka, lávka Lazce, Olomouc, Mlýnský potok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávka přes potok na Lazcích projde opravou. Olomouc za ni zaplatí tři miliony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.