Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přes léto projde opravou další patro zdravotnické školy v Přerově, modernizace čeká i aulu

Další etapa stavebních prací završí přes letní prázdniny rozsáhlou rekonstrukci budovy Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické v Přerově. Nemovitost vlastněnou městem si pronajímá pro výukové účely společnost AGEL. Studentům bude od podzimu sloužit zmodernizované prostory v pátém patře objektu.

Téměř 50 let stará budova na náměstí Přerovského povstání bude kompletně opravená. Na rekonstrukci objektu město vynaloží přes tři miliony korun.

„Páté patro dostane nové povrchy podlah, v novotě bude i zdravotechnika, obklady, elektrorozvody či interiérové dveře. Přerov do oprav investuje 3,3 milionu korun včetně DPH,“ uvedl náměstek přerovského primátora Vladimír Lichnovský (ANO).

Nový přístřešek se zahalí do zelené. Autobusová zastávka v Přerově se mění podle občanské ankety

Komfortnější a na pohled také přívětivější autobusovou zastávku budou moct využívat Přerované u základní školy v ulici Svisle. Proměnou prochází místo na základě občanského návrhu na vybudování takzvané zelené zastávky. Ta přitom původně měla být...

Po rekonstrukci, která by měla být zahájena na začátku prázdnin a ukončena v září, tak škola kromě učeben bude moci nově využívat také aulu, kde bude posluchárna i místo pro setkávání. „Aulu plánujeme vybavit moderním nábytkem pro 120 studentů a také video a audio ozvučením. Všechno bude provedeno tak, aby po dokončení úprav mohla aula sloužit k přednáškám vyšší odborné školy, ale také k pořádání odborných setkání a konferencí. Do vybavení půjde částka ve výši asi 1,6 milionu korun," doplnil k další části rekonstrukce ředitel školy Vladimír Janus.

Město do opravy objektu investovalo postupně. Po rekonstrukci provedené v roce 2021 se zdravotníci vzdělávali nejdříve jen v prvním a druhém nadzemním podlaží, loni bylo škole předáno zrekonstruované i třetí a čtvrté patro. Do oprav už Přerov ze svých zdrojů i z dotací investoval 30 milionů korun. Objekt dostal za tu dobu novou fasádu, nová okna, zateplená je střecha a přibyl nový bezbariérový vstup. Radní rovněž schválili to, že se provozovateli školy, společnosti Agel, zvýší od 1. září roční nájemné, a to ze současných 369 korun za metr čtvereční na 460 korun.

Záměr otevřít v Přerově znovu zdravotnickou školu byl jednou z programových priorit přerovské koalice. Vznik školy podpořili memorandem zástupci hejtmanství, přerovského magistrátu, společnosti Agel a tehdejší olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Škola sídlí v budově z roku 1975, která dříve sloužila v návaznosti na sousední sídlo KSČ jako Dům politické výchovy. Později se nemovitost stala odloučeným pracovištěm Střední zdravotnické školy Hranice, kvůli úsporám se však v roce 2018 škola vrátila do svého hranického působiště. Škola se v Přerově znovu otevřela v září 2021.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky Rekonstrukce, investice, škola, zdravotnická škola, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes léto projde opravou další patro zdravotnické školy v Přerově, modernizace čeká i aulu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.