Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pětadvacet kilometrů pro zahradu hospice. Dobročinný projekt na Svatém Kopečku zve na výšlap

Z lázní Slatinice až na Svatý Kopeček vyrazí v sobotu lidé na podporu projektu Otevřeme zahradu. Benefiční akce Dobrošlap má pomoci záměru revitalizace dlouhé roky nevyužívané části areálu hospice na Svatém Kopečku. Účastníci pochodu se mohou hlásit online i přímo na některém ze startovních bodů.

VIDEO: Z džungle krásná příroda s kavárnou. Projekt Otevřeme zahradu chce pomoct hospicu i komunitě

Po takřka roce důležitých příprav představila olomoucká dobročinná organizace Dobré místo pro život plány na proměnu zahrady v areálu hospice na Svatém Kopečku. Venkovní prostory zařízení, kde vážně nemocní lidé tráví své poslední chvíle, chtějí...

Náročnou obnovu zahrady hospice iniciovala organizace Dobré místo pro život. K financování projektu má přispět také série akcí, jednou z nich je premiérový sobotní Dobrošlap. Volný start výletu na Svatý Kopeček je pro účastníky naplánovaný ze Slatinic 3. června mezi osmou a desátou hodinou dopoledne. A to buď po přibližně pětadvacet kilometrů dlouhé pěší trase nebo využít kolo či koloběžku a vybrat si ze tří různě náročných cyklotras.

Časový harmonogram Dobrošlapu:
Lázně Slatinice 8:00 - 10:00
Vojnice (na začátku kupecké stezky) 9:00 - 11:00
Olomouc (ZŠ Svatoplukova) 11:00 - 13:00
Samotišky (Hospůdka u Poutníka) 13:00- 16:00
Zdroj: FB Dobrošlap

Podle vlastních sil a pocitu si mohou lidé upravit délku výletu a připojit se k akci na takzvaných checkpointech v obci Vojnice na začátku kupecké stezky, případně v Olomouci nedaleko ZŠ Svatoplukova nebo v Samotiškách pod Svatým Kopečkem u Hospůdky u Poutníka. Sportovně-zábavní den pak doplní program v areálu zahrady hospice. „Můžete se těšit například na ochutnávku vín, cimbálovou muziku, vystoupení dětí z dětského domova, opékání párků a bohatý doprovodný program pro děti,“ pozval na sociálních sítích Dalibor Pastucha z ReFIT Clinic, která je jedním z hlavních organizátorů Dobrošlapu.

Venkovní část hospice se má díky projektu Otevřeme zahradu v průběhu několika fází proměnit podle návrhu renomovaného olomouckého architekta Miroslava Pospíšila a odborníka na zahradní architekturu Petra Mičoly. „Jako první bychom chtěli prodloužit terasu budovy hospice a dovést ji do zahrady. Aby klienti měli v létě už blíže přírodě. Ve druhé etapě by se budoval výtah pro přesun klientů do prostor zahrady, ta se bude následně ještě významně vylepšovat. V závěrečné fázi pak vznikne objekt kavárny,“ objasnila již dříve Věra Zukalová, iniciátorka dobročinného projektu z organizace Dobré místo pro život.

Aktuální událostí na podporu charitativního záměru je právě Dobrošlap. Na něj si účastníci mohou registrovat online na webu smsticketportal, pro dospělé je startovné nastavené v předprodeji na 300 korun, pro mládež od 13 do 18 let pak na stokorunu, pro menší děti je účast zdarma. Na místě v den konání akce jsou registrace o sto korun dražší.

„Moc se na vás těšíme a pojďte spolu s námi zašlapat pro dobrou věc a udělejte něco dobrého také pro sebe,“ dodal v pozvánkovém klipu Dalibor Pastucha z ReFit Clinic.

Program Dobrošlapu na Svatém Kopečku
od 14:00 Příchod prvních chodců, opékání špekáčků, program pro děti a rodiče (po celou dobu průběžně)
14:00 - 18:00 Zdravotní stan ZPMV - měření tlaku, podolog (vyšetření plosek nohou) + info o nabídce služeb ZP
15:30 - 17:00 Popový orchestr Dětského domova
17:00 - 18:30 Cimbálová muzika Hejčíňan
17:00 - 20:00 Simply Wines a prof. Táborský zvou k charitativní degustaci vín z vinařství Vrbovi, Hustopeče
18:30 - 21:00 Volná zábava, kytary apod. (ZŠ Svatoplukova a všichni, kdo budou mít chuť)
21:00 Ukončení akce
Zdroj: Dobré místo pro život

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Hospic, Svatý Kopeček, zahrada, Otevřeme zahradu, rekonstrukce, Dobré místo pro život, pomoc, charita, Dobrošlap, Slatinice, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětadvacet kilometrů pro zahradu hospice. Dobročinný projekt na Svatém Kopečku zve na výšlap  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.