Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Ve Velkých Karlovicích na děti čeká Pohádková cesta lesem. V okolí je i řada naučných stezek

Tradiční akci pro celou rodinu, Pohádkovou cestu lesem, chystají na neděli Velké Karlovice. Děti se budou moci potkat s oblíbenými pohádkovými a filmovými postavami, se kterými budou také plnit různé úkoly, s Pepkem námořníkem, pračlověkem nebo vodníkem. V okolí je kromě toho řada naučných stezek.

Na pohádkovou trasu od hotelu Galik se rodiče s dětmi mohou vydat kdykoliv v neděli 11. června od 9:30 do 12:00. Akce se koná za každého počasí a vstupné je dobrovolné. Malebné Velké Karlovice leží v podhůří Javorníků a Beskyd.

"Děti se při procházce potkají s oblíbenými pohádkovými a filmovými postavami a budou s nimi plnit různé úkoly. S Pepkem námořníkem budou vázat námořnické uzly, s pračlověkem zdobit malbami jeskyni, s Krakonošem poznávat stromy, stavět lodičky s Vaianou nebo lovit rybičky a zaplétat pentličky s Vodníkem. Dorazí i Harry Potter, loupežníci, kouzelníci nebo hodní čerti," lákají pořadatelé.

V cíli pak budou připraveny i hry se žabákem Coquim, stánek s deskovými hrami, k vidění budou také živá zvířátka. Program zpestří bubenická show v podání dětí ze umělecké školy ze sousední obce Karolinka.

"Kdo by si chtěl rodinný den prodloužit o další zábavu, může vyzkoušet naučné stezky Resortu Valachy, nedalekou Stezku valašských strašidel a Stezku portáše Maliny. Tři kilometry odtud u hotelu Horal je pak oblíbená Kulíškova naučná stezka a procházku je možné zakončit na velkém dětském hřišti u Horalu nebo koupáním v termálních bazénech relaxačního centra Wellness Horal," nabízí další možnosti pořadatelé.

Podrobnosti o celé akci jsou na webových stránkách

TIP NA VÝLET: Rozhledna na Bukovém kopci na Šumpersku nabízí nádherné výhledy do všech světových stran

Dnes se vydáme nedaleko Šumperka na rozhlednu Bukovka, která leží na Bukovém kopci ve výšce 624 metrů nad mořem a nabízí nádherné výhledy do všech světových stran. Auto musíme nechat na parkovišti u zámku Velké Losiny, které je v sezóně zpoplatněno.

Ohodnoť článek

Foto Resort Valachy

Štítky tip na víkend, naučná stezka, Velké Karlovice, les, Harry Potter, Beskydy, Javorník, filmová postava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Ve Velkých Karlovicích na děti čeká Pohádková cesta lesem. V okolí je i řada naučných stezek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.