Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pošta v Čechovicích přejde do režimu Partner plus, Prostějov bude měsíčně doplácet desítky tisíc

Poštovní úřadovna v prostějovské části Čechovice přejde od července plynule do režimu Pošta Partner Plus. Provoz pobočky, která se před časem stala součástí celorepublikového seznamu rušených pošt, tak bude pokračovat – ovšem na náklady města. Za službu zaplatí Prostějov zhruba 60 tisíc měsíčně.

Při nedávném rozhodnutí o redukci poštovních poboček napříč Českou republikou určilo vedení státního podniku ke zrušení také čtyři úřadovny v Prostějově. Zrušit se měla důležitá pošta na Plumlovské ulici, vedení města ale vyjednalo zachování výměnou za poštu v Čechovicích. Ani tu ale nečeká uzavření, protože ji má provozovat městská společnost Domovní správa Prostějov. „O zachování pošty v režimu Pošta Partner Plus jsme opravdu usilovali, byť tento provoz bude z velké části hradit město Prostějov,“ komentoval prostějovský primátor František Jura (ANO).

Měly by obce platit kompletní provoz poboček pošty v režimu Partner plus?

Celkem hlasovalo1071 čtenářů

Prostějov tak ze svého rozpočtu zaplatí jednorázový náklad na zřízení provozovny, což vyjde na přibližně 42 tisíc korun a dále odkup stávajícího zařízení v ceně 30 tisíc korun. České poště bude Domovní správa posílat pravidelnou platbu za oprávnění poskytování služeb pošty – 25 960 korun a hradit bude i a náklady na zaměstnance, zhruba 40 tisíc. „Naopak Česká pošta uhradí provozovateli provizi za uskutečněné transakce, což je dle odhadu cca 11 900 korun měsíčně.  Ještě dodám, že oslovena byla stávající zaměstnankyně pošty, která by vykonávala stejný druh práce na základě pracovní smlouvy s Domovní správou,“ poznamenal primátor Jura.

Prostějov definitivně zavřel dveře za krajským odpadovým projektem. Bez pádných důvodů, zlobí se opozice

Prostějov definitivně opustil krajský projekt na společnou likvidaci komunálního odpadu. Městské zastupitelstvo schválilo převod akcií příslušné společnosti zpět na kraj. Město tvrdí, že existují výhodnější způsoby, jak likvidovat odpady. Kraj...

„Jako vhodný subjekt pro provozování provozovny Partner Plus Prostějov 9 byla stanovena Domovní správa Prostějov, s.r.o. Co se týká živnostenského oprávnění k provozování této provozovny, Domovní správa Prostějov má zapsán obor činnosti Zprostředkování obchodu a služeb a musí pouze předem oznámit zahájení činnosti v této provozovně,“ doplnila mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová.

Provozovna Partner+ v Čechovicích tak má být otevřená každý den od pondělí do pátku a fungovat jako standardní pobočka, tedy včetně ukládání a vyzvedávání poštovních zásilek. Provozovatel si také může sjednat doplňkovou obchodní činnost týkající se například prodeje časopisů, pohlednic či losů.

V Olomouckém kraji přestane Česká pošta provozovat od 1. července 20 svých úřadoven. Městem dotovanou alternativu zvolil pro udržení poštovní pobočky v části Temenice také Šumperk. Naopak města Olomouc, Přerov či Litovel k této variantě zatím nepřikročila.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Pošta, Česká pošta, Čechovice, Prostějov, náklady, rušení pošt, Olomoucký kraj, Partner plus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pošta v Čechovicích přejde do režimu Partner plus, Prostějov bude měsíčně doplácet desítky tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.