Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Meteorologové varují před silnými bouřkami a přívalovými dešti. Výstraha platí pro celý Olomoucký kraj

Meteorologové varují před silnými bouřkami, které by mohly dnes odpoledne a večer zasáhnout celý Olomoucký kraj. Meteorologové upozorňují také na silné nárazy větru, kroupy a intenzivní srážky, které se mohou v průběhu dne opakovat.

V celém Olomouckém kraji hrozí dnes a zítra velmi silné bouřky. Meteorologové aktualizovali výstrahu, na Moravě se mohou vytvářet supercelární bouře s rizikem větších krup a nárazy větru o rychlosti až 80 kilometrů za hodinu. Teploty by ve čtvrtek...

Výstraha platí dnes od 15:00 do 23:00 pro celý Olomoucký kraj. "Postupně se budou místy vyskytovat bouřky s nárazy větru kolem 20 metrů za sekundu, ojediněle budou bouřky doprovázené také malými kroupami a intenzivními srážkami, které se mohou opakovat," uvedli meteorologové.

Lokálně se mohou vyskytnout přívalové deště s ojedinělým rozvodněním malých toků a zatopením podchodů, podjezdů nebo sklepů. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. "Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty a při řízení vozidla v bouřce je třeba snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně," varují meteorologové.

Počasí ovlivňuje studená fronta, která bude odpoledne a v noci postupovat k východu. Před frontou vyvrcholí příliv teplého vzduchu od jihozápadu.

"Ve středu bude skoro jasno až polojasno. Během dne od západu přibývání oblačnosti, odpoledne a večer postupně na většině území přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší teploty až 30 stupňů Celsia, mírný vítr večer na frontě a v bouřkách přechodně zesílí. Ojediněle se mohou vyskytnout bouřky s přívalovými srážkami, nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a kroupami," uvedl v předpovědi pro Olomoucký kraj Tomáš Ostrožlík z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky výstrah, bouřka, kroupy, vítr, Olomoucký kraj, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před silnými bouřkami a přívalovými dešti. Výstraha platí pro celý Olomoucký kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.