Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Na inline brusle polehku. Ve Šternberku mohou sportovci zdarma využít úschovné boxy

Bez nutnosti vozit boty a další předměty v batohu si mohou projížďku nejen na kolečkových bruslích užít lidé na cyklostezkách v okolí Šternberku. Na třech místech jsou jim k dispozici takzvané in-line boxy, tedy skříňky, do kterých si mohou své věci odložit. K úschově je potřeba pouze přinést si vlastní visací zámek.

U hlavních stezek pro cyklisty či bruslaře ve Šternberku stojí od konce června in-line boxy, které zde nechala za finanční podpory Olomouckého kraje nainstalovat Místní akční skupina (MAS) Šternbersko.

Na každém z míst jsou k dispozici tři uzamykatelné schránky, do kterých si mohou sportovci odložit dočasně nepotřebnou zátěž. „Jediné, co bude každý uživatel potřebovat, je vlastní visací zámek. Z bezpečnostních důvodů skříňky nemají předinstalované zamykání s klíčkem, ale pouze očko na přidělání visacího zámku. Jednotlivé skříňky jsou dostatečně velké a bez problému se do nich vejde i několik párů bot,“ přibližuje Ondřej Večeř, zástupce ředitelky MAS Šternbersko a předseda šternberské komise cestovního ruchu.

TIP NA VÍKEND: S kolem pohodlně do Jeseníků. Kraj pořídil speciální cyklopřívěs

Na lince 904 Olomouc – Jeseník vyrazí v sobotu ráno autobus s jedinečným cyklopřívěsem, který přiblíží příznivce zážitků na jízdních kolech severní části regionu. Dvacítku bicyklů včetně elektrokol bude možné přepravovat v průběhu všech...

Skříňky dodala mohelnická společnost LogaCool. „Domluvili jsme s firmou, která pro nás udělala prototypy. Nejde o jediné inline boxy na světě, ale široko daleko nic podobného zřejmě není. Uvidíme, jak se tato možnost osvědčí a budu hlavně moc rád, když to žádný vandal nezničí,“ přeje si Ondřej Večeř.

 In-line box stojí na začátku cyklostezky ve směru na Babice, další se nachází v ulici Závodní u cyklostezky směřující na Lužice a třetí mohou využít bruslaři a další zájemci nedaleko areálu MJM Agro v blízkosti cyklostezky Hvězdná. „Strategickým rozmístěním těchto boxů na cyklostezky vedoucí různými směry je nabídnuto bruslařům volit různé trasy jejich vyjížděk. Věříme, že tento doplňující mobiliář ocení nejeden bruslař,“ uvedl Večeř.

Olomoucká zoo nově chová severoamerickou šelmu. Jako jediná v republice

Zoo Olomouc jako jediná v republice začala chovat kojota prériového. Olomoucká zoo v minulosti už tuto severoamerickou šelmu chovala, nyní se tak k chovu této psovité šelmy vrací. Kojoty mohou návštěvníci nalézt ve výběhu medvědů baribalů.

Na boční straně každého z boxů je umístěný provozní řád, který určuje pravidla použití skříněk. Lidé by zde neměli nechávat své věci déle než 24 hodin. „Jedná se o bezplatnou službu. Jde o to, aby se dostupnost skříněk točila. Z toho důvodu by se tam ideálně neměly věci nechávat přes noc,“ dodal zástupce MAS Šternbersko.

Další součástí projektu nazvaného Rozvoj turistiky na Šternbersku se stanou i speciální Cyclocoolny pro úschovu elektrokol či elektrokoloběžek. Instalace chráněných stání s možností dobíjení probíhala v úvodu týdne u nového šternberského Aquacentra. K dispozici by měl být dva boxy s celkovou kapacitou bezpečného uložení čtyř bicyklů s elektrickým pohonem. „Elektrokola jsou většinou dražší, zájemci si je budou moct uschovat po vyzvednutí klíčů na recepci aquacentra,“ přiblížil budoucí režim fungování větších boxů u šternberského bazénu Ondřej Večeř.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MAS Šternbersko

Štítky Turistika, inline brusle, sport, kolečkové brusle, cyklistika, úschovné boxy, inline box, cyklocoolna, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na inline brusle polehku. Ve Šternberku mohou sportovci zdarma využít úschovné boxy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.