Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vedra jen tak nezmizí. V týdnu bude okolo 30 stupňů, na víkend předpověď opět hlásí tropy

Vedra jen tak nezmizí. I pro zbytek týdne meteorologové předpovídají teploty okolo 30 stupňů Celsia a na víkend tropy. Až do odvolání je pro Olomoucký kraj v platnosti výstraha ohledně nebezpečí požárů a ve středu také ohledně vysokých teplot.

Tragický víkend u jezer v kraji: jak snížit riziko a na co si dát pozor při záchraně tonoucího?

Dvojnásobné tragické připomenutí nebezpečí utonutí přinesl uplynulý víkend v Olomouckém kraji. Při koupání zemřela v sobotu třiačtyřicetiletá žena v jezeře Poděbrady u Olomouce, o den později potkal obdobný osud jedenasedmdesátiletou seniorku u...

Dnes bude počasí ovlivňovat nevýrazný hřeben vyššího tlaku vzduchu. Meteorologové předpovídají polojasno až jasno a nejvyšší teploty 27 až 30 stupňů.

Výstraha před vysokými teplotami začne pro Olomoucký kraj platit ve středu v poledne a potrvá do půlnoci. "Hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučujeme dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách a nenechávat děti nebo zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech," varují meteorologové.

Počasí bude ve středu ovlivňovat fronta a za ní se k nám rozšíří nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu. Bude polojasno až oblačno, místy občasný déšť, přeháňky nebo bouřky. "Nejvyšší denní teploty 29 až 33 stupňů," uvedl v předpovědi pro Olomoucký kraj Václav Smolka z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Na podobné teploty by se obyvatelé kraje měli připravit také ve čtvrtek a v pátek, kdy mohou dosáhnout 30 a v pátek 31 stupňů Celsia.

O víkendu by se pak podle týdenní předpovědi pro Českou republiku měly opět vrátit teploty až 34 stupňů a jasná nebo polojasná obloha.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky předpověď, tropy, výstraha, teploty, Olomoucký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedra jen tak nezmizí. V týdnu bude okolo 30 stupňů, na víkend předpověď opět hlásí tropy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.