Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Den s Horskou službou v Loučné nad Desnou nabídne ukázky zásahů, soutěže a koncerty

Celodenní akci plnou záchranářských ukázek, vzdělávání, zábavy a sportu připravila na tuto sobotu Horská služba v zámeckém parku v Loučné nad Desnou na Šumpersku. Den s Horskou službou potrvá od 10 do 17 hodin, kulturní program pojede až do půlnoci.

Voda na Poděbradech a na Plumlovské přehradě je v pořádku. Potvrdily to poslední rozbory

Voda na přírodním koupališti Poděbrady u Olomouce a na Plumlovské přehradě u Prostějova je vhodná ke koupání. Poslední rozbory hygieniků potvrdily, že kvalita je na stupni jedna. Další odběry se uskuteční koncem července a začátkem srpna.

Den s Horskou službou se koná již počtvrté, uskuteční se v sobotu 15. července v zámeckém parku v Loučné nad Desnou. Akce je určená pro všechny věkové kategorie, na své si přijdou i rodiny s dětmi.

"Děti se budou moci povozit na dvou lanovkách, vyzkoušet si obratnost na lanovém žebříku a pohyblivé kládě nebo zkusit slack – line. Pro všechny je k dispozici prohlídka vybavení horské služby, představení práce našich kynologů, komentované ukázky technického zásahů a ošetřování zraněného," láká horský záchranář z Jeseníků a hlavní organizátor Roman Fišnar. Pro děti jsou připraveny také soutěže s odměnami. 

Mimo českých se představí také horští záchranáři ze Slovenska, Polska a Itálie. Připravena bude expozice o historii horské služby, svůj stánek bude mít aplikace Záchranka s virtuální realitou a nácvikem resuscitace nebo tým projektu Bezpečně na kole. Součástí programu bude chemická laboratoř s pokusy s kapalným dusíkem nebo zapalování rukou, malování či jarmark řemeslných výrobků, šperků, zdravé výživy a lokálních produktů.

Sportovci budou mít příležitost soutěžit na dvou trasách v běhu na Tři kameny o délce 8 a 15 kilometrů. Poprvé se letos také poběží závod malých dětí a jejich rodičů na 100 metrů.

Večer vystoupí hudební kapela Vlny, Portless (bývalé Support Lesbiens) a Queenways, program zakončí DJ Řehůřek. Den s Horskou službou každoročně navštíví několik tisíc lidí.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba ČR

Štítky Den s horskou službou, ukázky, horská služba, Loučná nad Desnou, okres Šumperk, soutěž, Support Lesbiens, Itálie, Polsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Den s Horskou službou v Loučné nad Desnou nabídne ukázky zásahů, soutěže a koncerty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.