Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

FOTOGALERIE: Šance pro opuštěná Jezdecká kasárna v Prostějově. Výstava návrhů končí, chystá se projekt

Ještě týden bude pokračovat výstava soutěžních návrhů urbanistické soutěže na revitalizaci areálu zbouraných Jezdeckých kasáren v Prostějově. Celý projekt chce radnice začít připravovat ještě letos, vznikne zde park, kulturní centrum, rozšířit se bude moci botanická zahrada a počítá se i s výstavbou několika bytových domů.

Výstava soutěžních návrhů urbanistické soutěže na revitalizaci areálu Jezdeckých kasáren v Prostějově začala v prostějovském kině Metro koncem června a potrvá do příštího pátku 21. července.  

Budovu Jezdeckých kasáren nechalo vedení prostějovské radnice zbourat v roce 2016, ačkoliv tehdejší představitelé města před komunálními volbami výslovně slibovali, že to nikdy neudělají. Opozice, architekti a stavbaři upozorňovali na to, že objekt je staticky v pořádku a vhodný k rekonstrukci. 

Urbanistická soutěž nyní přišla na 450 tisíc korun, náklady na projekt radnice odhaduje na 2,5 milionu, investice by neměla přesáhnout 30 milionů.

Vítězný návrh pražského ateliéru počítá s parkem, herními a odpočinkovými prvky, využitím stávající budovy Jízdárny jako kulturní centrum, rozšířením botanické zahrady, skleníkem a vytvořením nového vstupu. Na okrajích parku je místo pro vznik několika bytových domů. "Vítězný návrh bude zpracován do dalších stupňů projektové dokumentace. Přípravné fáze projektu začnou ještě tento rok," uvedla před časem referentka na radnici Anna Kajlíková

Celá lokalita je od roku 2016 opuštěná, chátrá a zarůstá plevelem a náletovými dřevinami. Na části je sklad stavebního materiálu.

Prostějov představil, co bude na ploše po zbouraných Jezdeckých kasárnách. Vznikne zde park

Prostějovská radnice představila, co bude na ploše po zbouraných Jezdeckých kasárnách poblíž centra města. Vznikne zde park, kulturní centrum, rozšířit se bude moci botanická zahrada, studie počítá i s výstavbou několika bytových domů. Projekt...

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šverdík

Štítky Jezdecká kasárna, výstava, návrh, Prostějov, radnice, projekt, soutěž, botanická zahrada, kulturní dům, výstava, bytový dům, revitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ošťádal

Jen dodávám, že město chce vybudovat uprostřed park a následně okolní pozemky prodat soukromému investorovi. Proč v takovém případě nezaplatí vybudování parku ten, kdo bude stavět byty? Kde budou ty slibované městské byty, páni radní?

Pátek, 14. července 2023, 21:48Odpovědět

FOTOGALERIE: Šance pro opuštěná Jezdecká kasárna v Prostějově. Výstava končí, město chystá projekt  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.