Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Zámek i synagoga jako suvenýr. Prostějov nechal vytvořit miniaturní modely památek

Novinku do portfolia suvenýrů zařadilo turistické informační centrum v Prostějově. Lidé si mohou koupit miniaturu prostějovského zámku a také bývalé nové synagogy. Město nechá vytvořit modely ještě dvou dalších významných budov, celkově bude v prodeji dvě stě kusů takzvaných památek do kapsy.

Zpracování celkem čtyř miniaturních modelů významných prostějovských památek schválila před časem rada města. První dvě zmenšeniny nyní zamířily do prodeje a sice detailně propracovaný renesanční Zámek Prostějov a také bývalá takzvaná nová synagoga, která byla po 2. světové válce přestavěna do podoby kostela Československé církve husitské.

Teplá jídla nevaříme, lákala zákazníky znovuotevřená zahrádka Národního domu v Prostějově. Vzbudila posměch

Znovuotevření venkovní zahrádky u Národního domu v Prostějově se moc nepodařilo. Lidé kritizovali provozní dobu pouze do 18 hodin, posměch pak vzbudily diletantské reklamní tabule, které k návštěvě zahradní restaurace lákaly například sloganem,...

„Tyto budovy měla totiž společnost, od níž jsme modely zakoupili, již do 3D modelu zpracovány a stačilo tedy jen je na speciální tiskárně vytisknout a zatavit do krabiček. Nicméně říkali jsme si, že v kolekci miniaturních památek z Prostějova rozhodně radnice ani Národní dům chybět nesmí, proto jsme objednali i realizaci těchto dvou památek,“ přiblížil na webu města prostějovský primátor František Jura (ANO).

Pro vytvoření dalších variant tak město podle primátora zašle dodavateli potřebné podklady jako jsou plány a fotografie a firma vytvoří i modely secesního Národního domu a nové radnice. „Tyto modely budou hotovy během podzimu,“ avizuje Jura.

Od každého modelu bude k dispozici padesát kusů, celkem tedy bude v prodeji 200 miniatur. „Nákup všech dvou stovek modelů vyjde město Prostějov na 12 tisíc korun, prodejní cena jednoho modelu na prostějovském Turistickém informačním centru je 73 korun,“ doplnila mluvčí města Alena Vrtalová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Prostějov

Štítky Památky, model, suvenýr, upomínkový předmět, Prostějov, zámek, radnice, synagoga, národní dům, 3D model

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zámek i synagoga jako suvenýr. Prostějov nechal vytvořit miniaturní modely památek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.