Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Růžová Velkomoravská. Olomouc investuje miliony do zkrášlení rušného průtahu

V průběhu letních měsíců se stavební firma pustila do výměny již nevyhovujícího zábradlí ve středovém dělícím pásu na Velkomoravské ulici v Olomouci. Modernizace bariér pro pěší zde není jedinou novinkou, město nechává v oblasti frekventovaného průtahu vysadit okrasné keře v ceně takřka dvou milionů korun. Podobnou částku si pak vyžádá v dalších letech údržba rostlin.

Na jednom z nejvíce dopravně vytížených úseků v hanácké metropoli projíždějí motoristé o prázdninách ve zúženém profilu, odborná firma bude až do 28. srpna pracovat na výměně zábradlí ve středovém pásu víceproudé silnice. K pracovníkům instalujícím hrazení se připojili v této lokalitě také zahradníci a zahradnice z Výstaviště Flora Olomouc. Na Velkomoravské ulici totiž probíhá sázení nových rostlin.

Jak vnímáte umístění růží a tavolníků na Velkomoravskou ulici v Olomouci?

Celkem hlasovalo100 čtenářů

Podle smlouvy s městskou společností půjde o více než dva a půl tisíce tavolníků a přesně tisíc růží svraskalých. „Jedná se o bíle a růžově kvetoucí růže a růžově kvetoucí nízké tavolníky, které ve vegetačním období zkrášlí část Velkomoravské ulice. Vzhledem k probíhající obnově zábradlí spojené s částečnou uzavírkou komunikace je vhodné spojit výsadbu keřů s výměnou zábradlí,“ uvedl na webu města náměstek primátora Otakar Štěpán Bačák (spOLečně).

Kromě výsadby a zahradnických úprav za 1,8 milionu se Olomouc dohodla s městskou společností také na pětiletém období údržby rostlin, za každý rok má uhradit přibližně 400 tisíc korun. „Výsadba přispěje ke kultivaci městské třídy a je dalším pokračováním v její obnově,“ uvedla mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá

Devět nových tramvají pro Olomouc. Dopravní podnik vyhlásil třistamilionovou zakázku

Vozový park tramvají plánuje o devět nových souprav vylepšit Dopravní podnik města Olomouce. Na dodání moderních souprav vypsala městská společnost veřejnou soutěž, firmy se mohou hlásit do poloviny září. Předpokládaná hodnota zakázky se blíží...

Plánovaná úprava na více než šesti stech metrech vytížené olomoucké silnice I/35 probíhá od Olomouci probíhá od 17. července a hotovo by mělo být 28. srpna. Nové zábradlí vyjde na 4,1 milionu korun a podle zástupců města má umožnit bezpečné přecházení frekventované komunikace pouze na vyhrazených místech.

V letošním roce je v plánu i další uzavírka olomouckého průtahu, oprava povrchu nechá zajistit Ředitelství silnic a dálnic v úseku navazujícím na Velkomoravskou, a sice v ulicích Albertova, Foerstrova a Pražská. Pro rekonstrukci ŘSD probíhá výběrové řízení na zhotovitelskou firmu, poté bude znám konkrétní termín prací, které se dotknou dvou kilometrů této silnice. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Konečný, Statutární město Olomouc

Štítky Doprava, silnice, I/35, Olomouc, Velkomoravská, uzavírka Velkomoravská, zábradlí, investice, rekonstrukce, výsadba keřů, Výstaviště Flora, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Mešťánek

Nevím kdo kontroluje stavbu. Ale Postavení rámů je jaksi nerovnoměrné. Každý je vůči druhému nějak jinak vysoký. Asi neměli provázek když betonovali základy. Podle mě je to práce pěkně fušerská.

Úterý, 8. srpna 2023, 10:21Odpovědět

Růžová Velkomoravská. Olomouc investuje miliony do zkrášlení rušného průtahu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.