Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Kraj opět podpoří obědy do škol. Nově se dostane i na středoškoláky

Olomoucký kraj se letos opět zapojil do projektu Obědy do kol. Největší změna oproti minulým letem je skutečnost, že na bezplatné jídlo budou moci dosáhnout i středoškoláci. Krajský rozpočet již na podporu vyhradil peníze.

„Na bezplatné stravování ve školách mají nárok žáci, jejichž rodina je ohrožena chudobou, nacháze se v hmotné nouzi a podobně,“ začal tiskovou zprávu hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (STAN). „Cílem projektu je, aby měli všichni školáci přístup ke kvalitní stravě,“ navázal.

Lidé mohou s komáry bojovat i online. Vědci z Univerzity Palackého připravili unikátní dotazník

S přemnoženými komáry v Litovelském Pomoraví se lidé setkávají běžně. Místní obyvatelé i návštěvníci se letos mohou zapojit do boje proti nim. Odborníci z Univerzity Palackého totiž připravili online dotazník, díky kterému by měli získat důležité...

Z krajského rozpočtu, který na podporu stravování žáků během následujícího školního roku již vyčlenil 8,7 milionů korun, poputují peníze přímo školám, které jsou do projektu zapojené. Rodiče, kteří by měli o podporu zájem, musí ale škole doložit, že pomoc doopravdy potřebují. Mezi možnostmi je například doklad o pobírání dávek v hmotné nouzi nebo příspěvek na živobytí.

„Do projektu je v našem regionu zapojeno 86 školských zařízení a předpokládám, že díky rozšíření cílové skupiny se tento počet ještě navýší,“ dodal radní Olomouckého kraje pro školství Aleš Jakubec (TOP09). Ten doplnil, že 90 procent nákladů na realizaci programu pokrývá dotace z Operačního programu Zaměstnanost, zatímco zbylých deset procent jde přímo z rozpočtu Olomouckého kraje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky středoškoláci, chudoba, žáci, obědy, podpora, Olomoucký kraj, obědy, školní obědy, školy, hmotná nouze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj opět podpoří obědy do škol. Nově se dostane i na středoškoláky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.