Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Letní přípravy na advent: Prostějov hledá dárce vánočního stromu

Při současných vysokých letních teplotách na vánoční svátky zřejmě myslí málokdo, prostějovská radnice již ale hledá jehličnan, který ozdobí v době adventu náměstí T. G. Masaryka. Strom mohou nabídnout městu občané Prostějova i okolních obcí. Obdobný postup praktikují i další sídla nejen v regionu Olomouckého kraje.

Darování stromu městu představuje kromě jeho přeměny v nazdobený symbol Vánoc také možnost se bez dalších nákladů zbavit jehličnanu, který už na pozemku překáží nebo stíní. Prostějov preferuje pro umístění na náměstí T. G. Masaryka smrk o výšce přibližně 15 metrů, který by byl rovně rostlý s rovnoměrnými větvemi do všech stran. Pro posouzení všech variant a zajištění kácení, dopravy a administrativních náležitostí je potřeba vánoční strom řešit v dostatečném předstihu.

Bruslení až do konce ledna. Prostějov letos úspory na mobilním kluzišti neplánuje

Po loňském úsporném režimu plánuje prostějovská radnice opět pronajmout mobilní kluziště do centra města na více než dva měsíce. Minulý rok kvůli vysokým cenám energií fungovala ledová plocha přibližně poloviční dobu. Předpokládané náklady na...

„Dominantu vánočních oslav mohou nabízet jak zdejší obyvatelé, tak i lidé z blízkého okolí. Stromy mohu nabízet také telefonicky a to na čísle 582 329 554 nebo 582 329 327, případně na e-mailové adrese: ludmila.horakova@prostejov.eu, nebo jaroslav.chromek@prostejov.eu,“ uvedla mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová s tím, že nabídky mohou lidé zaslat také poštou na Odbor správy a údržby majetku města Magistrátu města Prostějova a to až do konce října.

Loni se vánoční stromeček na prostějovském náměstí stal terčem vtípků a uštěpačných poznámek na sociálních sítích, protože slavnostní jehličnan byl vychýlený od svislé osy a podobně na tom byla adventní okrasa centra Prostějova i rok předtím. Náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová (ODS), v jejíž gesci je také kultura, však brala situaci s nadhledem. „Vánoční stromeček se mi líbí. Ani v životě nebývá vše stoprocentní a krásné, každý má dostat šanci. To, že stromeček není zcela rovně rostlý, mu neubírá na sympatičnosti," komentovala tehdy náměstkyně.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Prostějov

Štítky Vánoční strom, vánoční trhy, darování stromu, Prostějov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní přípravy na advent: Prostějov hledá dárce vánočního stromu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.