Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Bruslení až do konce ledna. Prostějov letos úspory na mobilním kluzišti neplánuje

Po loňském úsporném režimu plánuje prostějovská radnice opět pronajmout mobilní kluziště do centra města na více než dva měsíce. Minulý rok kvůli vysokým cenám energií fungovala ledová plocha přibližně poloviční dobu. Předpokládané náklady na oblíbenou zimní kratochvíli se mají pohybovat okolo dvou milionů korun.

Město objednává mobilní kluziště od roku 2015, bruslení se nekonalo pouze na přelomu let 2020 a 2021 kvůli proticovidovým opatřením. „Jde o každoroční velmi oblíbenou aktivitu v centru města. Mobilní kluziště se stalo již takřka nedílnou součástí adventních trhů a využíváno je hojně i o vánočních svátcích a o Silvestru. Loni jsme provoz končili již na Silvestra – nutno podotknout, že s ohledem na energetickou krizi jsme delší provoz kluziště neplánovali – v letošním roce jsou již náklady na provoz lépe odhadnutelné, a tak jsme se v radě dohodli, že kluziště nabídneme veřejnosti nejen v adventním a vánočním čase, ale až do 28. ledna,“ vysvětlil v tiskové zprávě náměstek primátora pro komunální oblast Jiří Pospíšil (PéVéčko).

V centru Olomouce bude v zimě opět veřejné kluziště. Po tříleté pauze se přesune k tržnici

V centru Olomouce bude v závěru letošního roku po tříleté pauze opět mobilní veřejné kluziště. Lidé si zabruslí na ledové ploše v areálu městské tržnice v sousedství vyhlídkového kola a stánků s vánočním sortimentem. Veřejné kluziště bylo v...

Na náměstí tak budou moct vyrazit bruslaři od 24. listopadu a kluziště bude k dispozici až do závěru ledna. „Za pronájem kluziště zaplatí město Prostějov 1,9 milionu korun, předpokládané náklady na energie jsou ve výši zhruba 282 tisíc korun,“ specifikovala mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová.

„Věřím, že se mobilní kluziště bude opět těšit tak velkému zájmu veřejnosti, jako v předchozích letech a že zde proběhnou kromě běžného bruslení také doprovodné kulturně-sportovní akce,“ podotkla náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová (ODS).

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Statutární město Prostějov

Štítky Kluziště, zima, atrakce, bruslení, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bruslení až do konce ledna. Prostějov letos úspory na mobilním kluzišti neplánuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.