Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Cizinec převážel v osobním voze osm mladých Syřanů, v Prostějově měl defekt kola. Skončil ve vazbě

Třiatřicetiletý cizinec, který převážel ze Slovenska do Německa osm Syřanů, skončil ve vazbě poté, co měl v Prostějově defekt kola. Na skupinku podezřelých osob upozornili svědci, pro převaděče si pak policisté přišli do nedalekého servisu.

Událost se stala již minulý týden, kdy policie v ranních hodinách dostala od strážníků Městské policie informaci, že u protihlukové zdi u garáží mezi ulicemi B. Němcové a Okružní se pohybuje osm osob, pravděpodobně běženců.

"Hlídky vyjely na místo a zjistily, že se jedná o občany Sýrie bez dokladů totožnosti, kteří byli vybaveni pouze potvrzením ze Slovenské republiky o setrvání příslušníka třetí země na jejich území. Všichni mladí muži byli eskortováni cizineckou policií na služebnu," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Vyšetřování ukázalo, že se do Prostějova dostali v osobním pětimístném vozidle BMW. Řidič vozidla je vysadil v ulici Okružní, protože měl defekt kola, a s autem odjel do nedalekého servisu. Policisté ihned vyjeli na místo a třiatřicetiletého cizince zde opravdu objevili.

Celníci chytli u Skrbeně Bulhara, jak v dodávce převáží patnáct Syřanů. U soudu dostal za převaděčství pokutu

Pokutu několik desítek tisíc korun za převaděčství dostal u olomouckého soudu Bulhar, kterého minulý týden u Skrbeně na Olomoucku přistihli celníci, jak v dodávce převáží patnáct mladých Syřanů. Rozsudek padl ve zkráceném řízení během pouhých...

"Muže zadrželi a převezli na služebnu. Z výslechu svědků vyplynulo, že cizince, kteří měli zaplacenou cestu z Turecka do Německa, nabral do vozidla předchozí den na Slovensku," dodala mluvčí police.

Hned ve stejný den policie převaděče obvinila z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, kde hrozí až pět let vězení, a podala návrh na uvalení vazby. Soudce byl stejného názoru a muž skončil ve vazební věznici, kde bude čekat na rozsudek. Všechny cizince úřady dnešního dne vrátily podle Dohody mezi vládou ČR a SR na Slovensko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky převaděč, policie, vazba, cizinci, defekt, kolo, osobní vůz, Prostějov, Slovensko, Německo, policie, Cizinecká policie, Sýrie, BMW, Turecko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec převážel v osobním voze osm mladých Syřanů, v Prostějově měl defekt kola. Skončil ve vazbě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.