Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Špičkové mytí cisteren, wapka pro kamiony i nové bistro. Mycí centrum Vytásek chystá atraktivní novinky

PR článek

Především kvalitními výsledky si Mycí centrum Vytásek na okraji Olomouce vysloužilo přízeň zákazníků z řad šoférů nákladních i osobních aut. Zájem je opravdu značný, a do očistného areálu pro kamiony, cisterny dodávky, osobáky i třeba stavební techniku tak přibydou další unikátní čisticí stanice. A zkrátka nepřijdou ani řidiči. Ti se totiž budou moci občerstvit v novém bistru.

Mycí centrum Vytásek v olomoucké čtvrti Holice funguje od roku 2019 a nabízí komplexní možnosti péče primárně o nákladní a také osobní automobily. Areál je přívětivý pro řidiče putující po České republice i zahraničí rovněž svou polohou, nachází se v Týnecké ulici nedaleko obchodního centra Olympia a dálničního obchvatu D35.

Prostor zaměřený na očistu vozů nejrůznějších typů nabízí také rozmanité varianty pozornosti, které mohou řidiči svým autům dopřát. Ať už se jedná o bezkontaktní ruční mytí, průtahovou mycí linku určenou pro osobní vozidla či odborné čištění nákladních a užitkových strojů. S rozměrností a typem vozu a jeho využití zpravidla roste i náročnost jeho úklidu. Pro běžný kamion se používá vysokotlaké čištění, šetrná chemie či speciální kartáče. „Zároveň bych řekl, že ze 70 procent jde o ruční práci. Jde například o vozy, které zásobují nedaleké velkosklady potravin. Čištění se věnují dva pracovníci současně, každý z jedné strany nákladního auta. Náročnější už je čištění například stavebních strojů, bagrů či sklápěček. Ale dokážeme si s tím poradit a myslím si, že máme v oblasti mytí velkých vozidel dobré jméno,“ přemítá zakladatel úspěšného olomouckého mycího centra Miroslav Vytásek.

Ten budoval areál s myšlenkou na multifunkční službu pro všechny typy vozidel, kromě mytí je navíc k dispozici také možnost provedení detailního čištění interiéru nebo i plnění klimatizace. Dále mohou klienti využít například stanoviště s výkonným vysavačem či speciální bezkontaktní vysoušeč, který představuje novou dimenzi sušení automobilů, čtyřkolek či motorek.

Poptávka ze strany firem či řidičů nejen nákladních aut je stále stoupající. „V některých dnech jsme už na limitu. Chceme služby dál vylepšovat, proto jsme se rozhodli investovat do dalšího rozšíření a vylepšení mycích kapacit a také zázemí pro naše zákazníky,“ naznačuje Miroslav Vytásek, a že je celý záměr už ve značně pokročilém stádiu, potvrzují nové části haly přistavované k již fungujícím součástem mycího centra.

Zásadní novinkou má být čisticí stanice zaměřená na odborné vyplachování cisteren potravinářského průmyslu. „Už nyní se tomu částečně věnujeme, ale plánujeme tuto nabídku rozšířit. Do cisterny se dává speciální tlaková mycí tryska, které se někdy říká krtek. Cisterna má tři komory a nově bychom je chtěli čistit všechny tři současně, tím se celý proces výrazně urychlí.  Zároveň se uvolní časové okno pro kamiony,“ říká majitel centra.

Vymývání prostor, ve kterých se převáží potraviny, přirozeně podléhá přísným požadavkům, a v areálu na pomezí ulic Týnecká a Přerovská vědí, že je nutné kritéria bezezbytku plnit. „Podobných čisticích stanic v České republice moc není. Pro převoz různých typů nákladů i do zahraničí je základem ověřené potvrzení, které je navíc propojené i do digitální databáze. Firmy si pak podle čísla budou moct přesně ověřit kdy a jakým postupem či látkami byla cisterna vyčištěná. Bude to pro nás o něco náročnější, ale věřím, že taková služba je v regionu potřeba,“ objasňuje Miroslav Vytásek při pohledu na novou část mycí stanice, kterou čeká dokončení ještě v letošním roce.

V sousedství zároveň vzniknou hned dva další prvky, které potěší zejména řidiče kamionů. Rozměrných vozidel stačí v mycím tunelu na okraji hanácké metropole umýt přibližně pětadvacet za den, o spokojenosti klientů svědčí i například recenze na sledovaném portálu Mapy Google, kde centrum dosahuje velmi pozitivního hodnocení. Kapacity pro čištění nákladních souprav se rozšíří i díky novému boxu pro ruční mytí. „Už nyní máme větší box pro dodávky, kde se někdy pokoušejí kamioňáci umýt alespoň tahač. Není to úplně ideální a chceme vytvořit stání s rameny vysokotlakého čištění, které bude ještě větší a půjde tam umýt kamion, traktor i bagr. Myslím, že pro dost lidí s velkými stroji je to zajímavé, i oni by si chtěli umýt vůz podle sebe,“ komentuje připravovanou novinku šéf centra.

Druhým obohacením nejen pro řidiče kamionů bude nové bistro, které vznikne z buněk modulárního systému. „Jedna část bude zázemí bistra a druhá posezení, na léto pak plánujeme i předzahrádku. Není cílem vybudovat restauraci až tak, aby se sem sjížděli lidé na obědy a podobně. Bude to samozřejmě pro všechny, ale nejvíc pro zákazníky mycího centra. Neříkám, že tam někdo bude opékat steaky, ale mělo by tam být jídlo za rozumný peníz a třeba i zákusek a dobrá káva. Bude to pro kamioňáky, kteří budou třeba čekat ve frontě, mohou čas využít třeba právě občerstvením,“ vysvětluje Miroslav Vytásek.

Početnou klientelu má mycí centrum již nyní i z řad majitelů osobní aut, kteří mohou využít průtahovou mycí linku a vozidlo mít čisté bez práce za přibližně pět minut. Druhou variantou je pak ruční mytí. „Když nafouká písek ze Sahary, tak přijede i 160 aut za den,“ s úsměvem bilancuje majitel areálu a dodává: „V průměru je to ale okolo 80 automobilů. Mycí ulice s kartáči je pohodlná, zákazník zaplatí kartou a nemusí ani vystupovat z auta. Chtěl jsem nejlepší technologii, která byla dostupná. Kartáče jsou molitanové, měla by to být nejšetrnější možnost. Další variantou je bezkontaktní ruční mytí s wapkou, každý si u nás může vybrat, co preferuje,“ uzavírá podnikatel a automobilový nadšenec z Hané.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Doprava, mytí aut, mycí centrum, Mycí centrum Vytásek, autodoprava, nákladní auto, kamiony, investice, bistro, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špičkové mytí cisteren, wapka pro kamiony i nové bistro. Mycí centrum Vytásek chystá atraktivní novinky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.