Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Noví talenti Olomouckého kraje dostali ocenění. Studenti vynikají v hudbě, sportu, ale i astrofyzice

Olomoucký kraj vyhlásil nové talenty roku 2023. Ocenění si převzalo 75 žáků a studentů, hudebníci, vědátoři nebo sportovci, kteří svojí prací vynikli na národní a mezinárodní úrovni. Letos poprvé zástupci kraje předali ocenění také za společenskou odpovědnost, například studentům, kteří se věnují dobrovolnické činnosti.

"Těší mě, kolik šikovných mladých lidí žije v Olomouckém kraji," neskrýval radost hejtman Josef Suchánek (Piráti a STAN).

Mezi mladšími umělci si první cenu už potřetí odnesl hudebník Matthew Stephen Hockaday. V technickém oboru zazářil vítězstvím na mistrovství světa Intersteno ve zpracování textu Lukáš Jánošík z Gymnázia Olomouc – Hejčín. Mezi staršími sportovci si první místo odnesl Jakub Menšík z gymnázia v Prostějově. Ocenění si převzali také žáci v přírodovědném oboru za mezinárodní úspěchy. Nejlepší z nich byl Jan Flajšar z hejčínského gymnázia, který bodoval v mezinárodním kole astronomické a astrofyzikální olympiády.

Olomoucký kraj zná letošní Babičku roku. Na výstavišti ji podporovaly stovky seniorů

Novou Babičkou roku Olomouckého kraje se stala Jana Špičková ze Slatinic-Lípy. Porotu zaujala svou vitalitou, při volné disciplíně předvedla cvičení spartakiády. Soutěž Babička roku se konala letos již poosmé. Soutěž probíhá i v jiných krajích,...

"Poděkování za svůj výkon si zaslouží nejen samotní žáci a studenti, ale také kantoři a rodiny, jejichž podpora je pro mladé lidé nesmírně důležitá," podotkl radní Olomouckého kraje pro oblast školství Aleš Jakubec (Spojenci).

Letos poprvé zástupci kraje předávali ocenění také za společenskou odpovědnost například studentům, kteří se věnují dobrovolnické činnosti. Ocenění si převzali čtyři z nich. Kraj tak chce u mladých lidí podpořit zájem o veřejné dění. Seznam všech oceněných i nominovaných žáků, studentů, škol a organizátorů soutěží je na webových stránkách.

Ohodnoť článek

Foto Olomoucký kraj

Štítky talent, student, Olomoucký kraj, ocenění, hudba, sport, Josef Suchánek, astrofyzika, olympijské hry, Henry Stephen, Piráti a Starostové, Lukáš Jánošík, Jakub Menšík, Aleš Jakubec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noví talenti Olomouckého kraje dostali ocenění. Studenti vynikají v hudbě, sportu, ale i astrofyzice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.