Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Olomoucký kraj zná letošní Babičku roku. Na výstavišti ji podporovaly stovky seniorů

Novou Babičkou roku Olomouckého kraje se stala Jana Špičková ze Slatinic-Lípy. Porotu zaujala svou vitalitou, při volné disciplíně předvedla cvičení spartakiády. Soutěž Babička roku se konala letos již poosmé. Soutěž probíhá i v jiných krajích, ale nápad na její vznik pochází z Olomouce.

Soutěž probíhala v úterý 5. září v pavilonu A olomouckého výstaviště Flora. Sešlo se bezmála 800 seniorů. „Bylo krásné vidět, jak si tolik seniorů najednou užívá krásný společný čas a navzájem se podporují. Některé soutěžící s sebou měly celé rodinné týmy nebo je přijel podpořit celý autobus známých a podporovatelů. Nadšení přítomných seniorů a obrovská účast je pro mě odměnou,“ uvedla v tiskové zprávě organizátorka Milena Hesová, místopředsedkyně Rady seniorů ČR.

Do poroty, která Babičku roku vybírala letos usedl hejtman Josef Suchánek a jeho náměstci Ivo Slavotínek, Dalibor Horák a Jan Šafařík. Při volné disciplíně jim vítězka Jana Špičková předvedla cvičení spartakiády. Stříbrnou medaili získala Emílie Huszárková, která lidem ukázala své ručně vytvořené obrazy a vyšívané polštáře. Třetí místo obsadila Helena Záchová ze Šumperka, která zaujala recitováním vlastních básní i zpěvem.

Flora Olomouc přiblížila program podzimní výstavy. Ohlédne se za československými kořeny

Začátek října se v Olomouci ponese v duchu tradiční podzimní etapy nejen pěstitelské výstavy Flora. Ústředním motivem letošního ročníku je připomenutí společných kořenů České a Slovenské republiky. Největší pavilon A olomouckého výstaviště čeká...

„Tato soutěž dokazuje, že i ve stáří se mohou lidé bavit, sportovat, soutěžit a být akční. Navíc inspiruje i další seniory k aktivnímu životu. Má to smysl,“ zhodnotil soutěž Ivo Slavotínek.

Lidé svým potleskem také určovali nejsympatičtější babičku. Tou se stala Pavla Stejskalová z Hněvotína. Ocenění Nejstarší babička patří stijednaleté Vlastě Brzokoupilové a čtyřiadevadesátileté Aleně Koubkové.

„Soutěž Babička roku je pravidelnou akcí babího léta, která se za dobu svého trvání stala mezi seniory oblíbenou a tradiční. Těší mě, že jsme touto milou akcí inspirovali další kraje z celé republiky a že se ceslostátní kolo, kam se sjedou všechny vítězky, koná v říjnu právě u nás,“ uvedl hejtman. Celostátní kolo proběhne 24. října na olomouckém výstavišti Flora. Zúčastní se ho i seniorky z Polska a Slovenska.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Babička roku, soutěž, Olomoucký kraj, Jana Špičková, Slatinice-Lípa, výstaviště Flora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký kraj zná letošní Babičku roku. Na výstavišti ji podporovaly stovky seniorů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.